Android Q pune încă o barieră în calea instalării aplicaţiilor din surse neverificate

05.04.2019
Android Q pune încă o barieră în calea instalării aplicaţiilor din surse neverificate

Mult mai deschisă decât rivala iOS, platforma Android permite instalarea aproape fără nici un obstacol a aplicaţiilor obţinute din surse neoficiale, bifarea unei singure setări anulând cu totul recomandările Google de a folosi numai aplicaţii verificate, descărcate din Play Store.

Această politică, de a lăsa utilizatorii să-şi aleagă singuri sursa de aplicaţii, nu se va schimba nici după trecerea la versiunea Android Q.

Pornind de la ideea ca mulţi utilizatori bifează setarea care permite instalarea de aplicaţii Android din surse nesigure în ideea de a instala o singură aplicaţie de care au nevoie la momentul respectiv, lăsarea acestui important mecanism de verificare a aplicaţiilor complet dezactivat constituie un risc permanent pentru securitatea dispozitivului respectiv.

Începând cu versiunea Android Q, instalarea de aplicaţii din surse neverificate va trebui reautorizată pentru fiecare aplicaţie în parte. Măsura se aplică pentru orice schimbare adusă aplicaţiilor respective, inclusiv aplicarea de actualizări.

totuşi, cei care vor cu tot dinadinsul să folosească aplicaţii din afara magazinului Google Play pot scăpa definitiv de avertismentele sâcâitoare, dacă vizitează meniul Settings – Security şi bifează setarea „Unknown Sources” fără ca vreo aplicaţie să fi solicitat în mod expres această modificare.

Pentru utilizatorii mai puţin iniţiaţi în tainele Android, avertismentul afişat la instalarea fiecărei aplicaţii considerată nesigură va fi cu siguranţă sâcâitor, dar probabil nu de ajuns cât să descurajeze folosirea aplicaţiilor respective.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult