Android şi Chrome OS vor fi unificate într-un singur sistem de operare

Android şi Chrome OS vor fi unificate într-un singur sistem de operare

Google plănuieşte să unească cele două sisteme de operare ale sale, Chrome OS şi Android, în unul singur, capabil să ruleze pe cât mai multe tipuri de dispozitive şi să ofere o experienţă de calitate pe oricare dintre acestea. În ciuda acestor informaţii şi în urma confirmării lor, reprezentanţii Google au declarat totuşi că sistemul de operare Chrome pentru computere nu va dispărea.

Cele două informaţii par la prima vedere contradictorii, însă ar putea avea sens. Întrucât Chrome OS este strâns legat de dezvoltarea browserului Chrome (proiectul Chromium), interfaţa sa şi funcţionalitatea web ar putea fi păstrată chiar şi atunci când Android va „înghiţi” acest sistem de operare. Deşi pe un computer ai putea rula Android, compatibil cu aplicaţiile din Google Play Store, acesta ar putea în continuare să arate precum Chrome OS.

Unificarea celor două sisteme de operare ar asigura însă securitate sporită pentru toţi utilizatorii. Atât Chrome OS, cât şi Android, au la bază Linux. Atunci când este descoperită o nouă vulnerabilitate a sistemului de operare, un pachet de actualizare care să corecteze problema ar putea fi lansat simultan pe orice dispozitiv.

O demonstraţie a noului sistem de operare hibrid ar putea fi prezentat anul următor în cadrul evenimentului Google I/O, cu o lansare programată pentru anul 2017. Nu suntem atât de aproape de acest moment, însă putem vedea direcţia în care Google doreşte să meargă în viitorul apropiat. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult