Aplicaţia săptămânii: Flow for Instagram

26.09.2015
Aplicaţia săptămânii: Flow for Instagram

Flow este o aplicaţie pentru accesarea reţelei de socializare Instagram, lansată de mai multă vreme pe iPad, dar care abia de curând a primit o versiune pentru iPhone. Motivul pentru care aceasta a devenit foarte populară pe tablete este interfaţa mult mai uşor de navigat, cât şi posibilitatea de a personaliza interfaţa. Cu toate acestea, Flow este o aplicaţie dedicată consumului de conţinut şi nu poate publica noi fotografii pe popularul serviciu de socializare.

Spre diferenţă de aplicaţia Instagram, Flow preferă să mute butoanele de navigare a meniurilor în partea de sus. Primul buton este dedicat profilului personal, care oferă o privire de ansamblu asupra fotografiilor publicate, numărului de persoane care te urmăresc şi pe care le urmăreşti, cât şi notificările recente. Tot de aici poate fi accesat şi meniul de setări care oferă acces câteva funcţii interesante. Poate fi setat numărul de coloane pentru fluxul de imagini (de la 1 la 4), poate fi dezactivată redarea automată a clipurilor video şi există posibilitatea de a alege între două teme de culoare: negru şi alb. Pentru a beneficia de această funcţia însă, va trebui un upgrade la Flow+, o taxă de 4 euro.

Flow+ vine şi cu alte opţiuni interesante. Poţi avea un ecran de pornire extins, poţi folosi conturi multiple simultan (foarte util pentru cei care gestionează conturi de companii), poţi avea acces la un număr nelimitat de bookmark-uri şi poţi salva imaginile şi clipurile local. Cei care iau Instagramul în serios probabil că sunt dispuşi să scoată din buzunar banii pentru upgrade, însă probabil că majoritatea nu o vor face.

Versiunea gratuită oferă însă destulă funcţionalitate pentru a merita să foloseşti Flow alături de aplicaţia standard Instagram. Meniul Bookmarks poate salva scurtături către anumiţi utilizatori sau hashtag-uri, iar meniul discover livrează conţinut de pe tot Instagram-ul, unde poţi găsi noi conturi de urmărit. Desigur există şi funcţia search, unde poţi căuta manual după nume sau hashtag, în cazul în care ştii ce cauţi.

Momentan, aplicaţia Flow pentru iPhone nu este foarte stabilă. Aceasta s-a închis automat de câteva ori pe perioada testării. Flow nu va înlocui Instagram-ul standard, întrucât nu poate realiza fotografii şi nici nu poate să extragă imagini din telefon deja realizate pentru a le publica. Cel mai indicat este să folosiţi însă această aplicaţie pe iPad, unde este o soluţie foarte bună pentru utilizarea reţelei de socializare foto, întrucât încă nu există o aplicaţie oficială dedicată tabletelor Apple.

Flow este disponibil gratuit în Apple AppStore.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult