Aplicaţia săptămânii: Strava Running and Cycling GPS

04.07.2015
Aplicaţia săptămânii: Strava Running and Cycling GPS

Platformă software: Android

Aplicaţie avansată pentru monitorizarea activităţilor sportive, Strava Running and Cycling GPS îţi permite să ţii evidenţa fiecărei curse şi traseu parcurs folosind telefonul cu Android, respectiv să analizezi rezultatele şi progresele făcute de-a lungul timpului. În plus, poţi compara rezultatele tale cu cele obţinute de prietenii de pe Facebook sau Twitter cu care împarţi pasiuni comune, găsind astfel motivaţia pentru a merge mai departe.

Traseele monitorizate prin GPS sunt înregistrate în memoria telefonului, dar pot fi publicate şi pe website-ul Strava, unde poţi compara performanţele atinse pe fiecare segment de drum cu rezultatele publicate de alţi utilizatori. Astfel, până şi o banală călătorie spre serviciu sau supermarket poate fi transformată într-o competiţie, dacă traseul parcurs mai este folosit şi de alţi utilizatori ai aplicaţiei.


Totuşi, rolul funcţiilor de socializare nu este strict de a încuraja competiţiile între prieteni şi cunoscuţi, ci şi de a da varietate provocărilor şi motiva continuarea activităţilor sportive. Astfel, utilizatorii pot studia arhiva online pentru a descoperi trasee populare de explorat şi participa la provocări concepute pentru a te motiva să-ţi îmbunătăţeşti performanţele.

Recomandată atât pasionaţilor de alergare, cât şi cicliştilor, aplicaţia Strava Running and Cycling GPS este disponibilă în versiune premium şi gratuită, cea din urmă având funcţiile de bază intacte. Astfel, odată asociată unui un cont de utilizator Strava sau direct contului Facebook, aplicaţia îţi permite să înregistrezi traseul parcurs folosind receptorul GPS al telefonului mobil, păstrând detalii ca viteza medie şi durata fiecărui tur de pistă, respectiv timpul trecut de la începutul şi până la sfârşitul traseului.

În secţiunea Activity Feed utilizatorii pot studia lista cu cele mai recente trasee  parcurse, respectiv inspecta rutele înregistrate pe hartă folosind parametrii furnizaţi de receptorul GPS. Secţiunea My Profile ne arată informaţii statistice, cum ar fi numărul de kilometri alergaţi sau pedalaţi, viteza medie şi timpul petrecut cu aceste activităţi. Tot de aici putem ţine legătura cu prietenii care folosesc Strava şi urmări performanţele acestora.

Foarte simplu de folosit, aplicaţia nu trebuie decât pornită la începutul călătoriei şi comutată în modul de înregistrare. Putem alege să urmăm un traseu dintre cele recomandate de alţi utilizatori Strava, sau înregistra propriul traseu personalizat, pe care să îl urmăm şi în viitor. La finalul cursei, putem studia rezultatele pentru fiecare segment din traseul parcurs la secţiunea SPLITS.

Progresele făcute pot fi urmărite şi online, pe website-ul Strava.com, funcţiile de bază cum sunt statisticile săptămânale fiind disponibile gratuit. Varianta premium a serviciului oferă în plus grafice de traseu şi analize de performanţă, respectiv analiza efortului depus (dacă dispozitivul folosit include senzor pentru puls).

Strava Running and Cycling GPS este o aplicaţie pentru Android şi iOS, disponibilă pentru instalare gratuit în magazinul Google Play, respectiv AppStore.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult