Apple schimbă planurile pentru iOS 12. Noua versiune se va concentra pe corectarea problemelor, nu pe funcţii noi

31.01.2018
Apple schimbă planurile pentru iOS 12. Noua versiune se va concentra pe corectarea problemelor, nu pe funcţii noi

Versiunea iOS 11 pare să fie un pas foarte mare în faţă în termeni de interfaţă şi funcţii pentru dispozitivele mobile Apple, însă în egală măsură a fost considerată un mare pas în spate la capitolul „finisare”. Sistemul de operare Apple se lăuda în trecut cu cea mai bună stabilitate de pe piaţă şi foarte puţine probleme de interfaţă, însă în 2017 această promisiune a fost încălcată. În consecinţă, adopţia sa a fost mai lentă, iar utilizatorii mai nemulţumiţi, aşa că iOS 12 ar putea să amâne câteva funcţii noi în favoarea unei experienţe de utilizare mai plăcută.

Publicaţia Axios susţine că are informaţii din surse apropiate de echipa de dezvoltare software din cadrul Apple, care susţin că multe capabilităţi care erau iniţial programate pentru a debuta alături de noul iOS 12 în toamna acestui an au fost amânate. Echipa de programatori din cadrul Apple va prefera să se concentreze astfel pe stabilitatea şi finisarea sistemului de operare, făcând din iOS 12 un simplu update incremental, nu o versiune atât de importantă.

Desigur, în fundal, funcţii precum realitatea augmentată, funcţiile pentru smart home şi funcţiile ce ţin de monitorizarea sănătăţii utilizatorilor, vor evolua, însă nu vom avea parte de multe capabilităţi noi pentru 3D Touch, Face ID sau alte tehnologii de acest fel. Iniţial, iOS 12 trebuia să marcheze debutul unei interfaţe noi pentru ecranul de pornire, ceva ce a rămas în mare parte neschimbat încă de la debutul primului iPhone în urmă cu 11 ani, o nouă interfaţă pentru sistemul CarPlay pentru maşini, o imbunătăţire semnificativă a aplicaţiei de e-mail şi capabilităţi software noi pentru camera foto.

Având în vedere că noua serie de telefoane din 2018 va păstra design-ul lui iPhone X, probabil că lansarea unei noi interfeţe grafice alături de o nouă schimbare a carcasei telefoanelor va fi mai interesantă, chiar dacă va trebui să aşteptăm încă un an pentru asta.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult