Ce trebuie să faci ca să nu rămâi fără update-uri pe Windows 7

10.12.2019
Ce trebuie să faci ca să nu rămâi fără update-uri pe Windows 7

Windows 7 va rămâne fără suport software pentru actualizări de securitate pe 14 ianuarie 2020, Microsoft oferind de la acea dată update-uri exclusiv către companii care folosesc abonamente de business pentru serviciile sale. Utilizatorii care folosesc Windows 7 acasă însă, nu vor avea opţiuni oficiale de a rămâne pe acest sistem de operare în siguranţă, aceştia fiind îndreptaţi către upgrade la Windows 10. Totuşi, există acum o opţiune care poate asigura update-uri atât timp cât Microsoft le va livra.

Dacă încă folosiţi Windows 7 şi doriţi să rămâneţi la zi cu update-urile de securitate, trebuie să urmaţi doar câţiva paşi simpli.

Cum să păstrezi update-urile de Windows 7 după încetarea suportului oficial

  1. Descarcă cele trei update-uri de Windows 7: KB4490628, KB4474419 şi KB4523206
  2. Instaleaza-le şi reporneşte sistemul, dacă instalarea cere asta
  3. Descarcă aplicaţia Bypass ESU şi dezarhiveaz-o
  4. Instalează Bypass ESU rulând fişierul „Installer
  5. Descarcă update-ul ESU (Extended Security Update) KB2528069

De aici, aplicaţia Bypass ESU poate fi dezinstalată, întrucât verificarea se face doar la prima instalare a uni update ESU. Toate update-urile viitoare ar trebui să funcţioneze fără probleme.

Cei care au creat aplicaţia Bypass ESU spun însă că această soluţie ar putea să nu fie permanentă. Microsoft ar putea să blocheze această metodă de instalare a update-urilor fără plată, însă este posibil ca utilizatorii care vor folosi această metodă să fie atât de puţini încât să nu merite efortul.

Desigur, cea mai simplă metodă de a rămâne la zi cu update-urile rămâne instalarea Windows 10, este singurul sistem de operare pentru clienţii de rând care încă primeşte actualizări importante de funcţionalitate, pe lângă cele de securitate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult