Cheapcast, alternativa gratuită pentru Google Chromecast

13.08.2013
Cheapcast, alternativa gratuită pentru Google Chromecast

Luând exemplul accesoriului Chromecast recent prezentat de Google, Cheapcast permite transformarea oricărei tablete sau smartphone cu sistem Android într-o veritabilă platformă de video streaming, prin care putem transmite conţinut video unui alt dispozitiv conectat în reţeaua wireless.

Disponibilă gratuit în magazinul Google Play, Cheapcast comunică automat cu orice aplicaţie de Android compatibilă cu accesoriul Chromecast, copiind funcţionalitatea acestuia. Singura condiţie de ordin tehnic ce rămâne de îndeplinit este conectarea dispozitivului receptor (ex. tabletă) la televizorul ales pentru vizionare, folosind conexiune HDMI.

Fiind încă în stadiu beta, aplicaţia Cheapcast nu oferă întreaga funcţionalitate Google Chromecast. Spre exemplu, lipseşte suportul pentru afişarea tab-urilor Google Chrome. Însă fiind o alternativă gratuită pentru un dispozitiv care nici măcar nu este disponibil pentru piaţa europeană, nu putem decât să apreciem iniţiativa creatorilor săi.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult