Controlează prin gesturi aplicaţia Google Earth, folosind noul controller Leap Motion

23.04.2013
Controlează prin gesturi aplicaţia Google Earth, folosind noul controller Leap Motion

Google a actualizat aplicaţia Google Earth, adăugând suport pentru navigarea prin gesturi cu ajutorul dispozitivului de control oferit de Leap Motion. Cu acesta, utilizatorii pot roti şi faze zoom în hărţile Google Earh prin simpla mişcare a mâinilor în faţa ecranului.

Mai mult decât atât, putem zbura deasupra oraşelor şi peisaje din mediul virtual înclinând şi aplecând palma asemenea unui avion imaginar, dispozitivul poziţionat la nivelul tastaturii interpretând cu acurateţe fiecare mişcare.

Pentru a beneficia de suportul pentru navigare prin gesturi în aplicaţia Google Earth este necesar să achiziţionăm accesoriul Leap Motion, de forma unui dongle USB. Gadgetul cu un preţ de 80 dolari va putea fi livrat începând cu luna viitoare.

În afară de aplicaţia Google Earth, accesoriul Leap Motion va mai putea fi folosit pentru orientare şi interacţiunea cu machetele 3D generate cu aplicaţii profesionale oferite de Autodesk şi Corel, dar şi unele jocuri produse de Disney.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult