Cyanogen are mai mulţi utilizatori decât Windows Phone şi BlackBerry OS

10.08.2015
Cyanogen are mai mulţi utilizatori decât Windows Phone şi BlackBerry OS

Orice utilizator avansat de Android a auzit de Cyanogen, o variantă modificată a sistemului de operare Google, care vine cu funcţii noi şi opţiuni nelimitate de personalizare. Nu foarte multă lume ştie însă cât de popular este acest sistem de operare la nivel mondial, dar Adnan Begovic, inginer software în cadrul Cyanogen Inc., ne-a îndreptat într-o direcţie, fără să ofere cifre exacte.

Conform declaraţiilor sale din cadrul evenimentului Seattle Code Rush, utilizatorii de Cyanogen şi CyanogenMod depăşesc în număr utilizatorii de Windows Phone şi BlackBerry adunaţi la nivel global. Având în vedere că Windows Phone are momentan doar 2,7% din piaţa de smartphone-uri, iar BlackBerry a ajuns la numai 0,3%, Cyanogen ar trebui să fie pe 3% sau mai multe din numărul total de dispozitive inteligente din lume.

Decizia Microsoft de a investi în Cyanogen ar putea astfel să devină foarte profitabilă pe termen lung. Cyanogen Inc. este în discuţii cu producători chinezi de dispozitive mobile mai mari şi caută să realizeze parteneriate cu aceştia. Având în vedere dimensiunile pieţei din China şi succesul pe care dispozitivele locale îl au, este posibil ca lupta pentru piaţa chineză să se dea în viitorul apropiat între trei jucători Apple, Google şi Cyanogen.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult