Dacă aveţi un stick bootabil cu Mac OS X, va trebui să îl refaceţi

04.03.2016
Dacă aveţi un stick bootabil cu Mac OS X, va trebui să îl refaceţi

Sistemul de operare Mac OS X este gratuit, iar cei care doresc să îşi creeze un stick bootabil în cazul unei probleme, pot face asta fără prea multe bătăi de cap, doar prin descărcarea kit-ului de instalare de pe Mac App Store. Se pare însă că tot conţinutul de pe magazinul digital Apple are un termen de expirare, întrucât certificatele de autentificare primesc doar un timp limitat de utilizare. În cazul în care aveţi un stick USB cu Mac OS X El Capitan sau chiar mai vechi, probabil că va trebui să îl refaceţi.

Toate aplicaţiile din Mac App Store au avut certificate de autentificare valabile până pe 29 februarie 2016. Cei care doresc să instaleze sistemul de operare de pe un stick bootabil realizat înainte de această dată sunt nevoiţi să îl formateze şi să creeze stick-ul din nou, întrucât versiunea disponibilă acum în Mac App Store are certificatele la zi. Aplicaţiile stocate local pe computer nu sunt însă afectate de această limitare atât timp cât computerul este legat la internet.

Apple actualizează certificatele periodic în mod automat fie prin actualizări ale aplicaţiilor fie prin verificări online. Problema de faţă poate fi observată doar de către cei care au nevoie să reinstaleze sistemul de operare de pe computere iMac, Mac mini, Mac Pro sau Macbook de pe un stick mai vechi. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult