Aplicaţia Cortana va fi integrată în Windows 9

Aplicaţia Cortana va fi integrată în Windows 9

Liniile care delimitează varianta de Windows mobilă şi cea pentru PC-uri încep din ce în ce mai repede să dispară. Satya Nadella a confirmat deja că următorul Windows va fi un sistem de operare universal, dedicat tuturor dispozitivelor, însă acest viitor pare să fie mai aproape decât ne aşteptam. Conform noilor informaţii, Cortana, noul asistent virtual de pe Windows Phone, va fi una dintre principalele funcţii noi pe care următorul Windows le va include.

Site-ul Neowin ne informează că noul Windows, nume de cod Threshold, a primit deja aplicaţia Cortana sub formă de aplicaţie în cele mai recente versiuni interne şi că până la finalul dezvoltării, aceasta va fi integrată la nivel de sistem de operare. Acest lucru înseamnă că vom putea interacţiona şi porni căutări pe Windows 9 folosind comenzi vocale, indiferent dacă folosim un telefon mobil, tabletă sau PC.

Deşi aplicaţia Cortana este disponibilă deja pe Windows Phone 8.1, fundaţia sa primeşte actualizări aproape săptămânale. Microsoft adaugă noi legături între sistemul Cortana şi diverse domenii de activitate pentru căutări şi comenzi, iar faptul că totul este bazat pe cod HTML va aduce aceste îmbunătăţiri tuturor utilizatorilor fără nevoia de actualizări manuale.

Windows 9 este aşteptat într-o variantă de preview la sfârşitul acestui an, cu Cortana la pachet, iar lansarea sa pare să fie programată pentru primăvara lui 2015.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult