Microsoft renunţă la marca „Metro”, nu ne spune însă şi de ce

03.08.2012
Microsoft renunţă la marca

La trei ani de la lansarea primului produs care a folosit interfaţa Metro, Zune HD, şi la doi ani de la prezentarea formei actuale a acesteia, odată cu lansarea Windows Phone 7, Microsoft are probleme legale. Vinovat nu este conceptul grafic, ci însăşi denumirea interfeţei şi principiilor de design.

Printr-un unui comunicat intern Microsoft, compania şi-a înştiinţat angajaţii că vor trebui să renunţe la utilizarea denumirii Metro imediat ce iau la cunoştinţă de acest fapt, decizia fiind luată în urma discuţiilor cu „un important partener european”. Primul posibil „partener” vizat a fost lanţul de magazine Metro AG, însă compania germană a refuzat să facă orice declaraţie asupra acestui fapt.

Conform Microsoft, toate comunicările referitoare la Windows Phone 7, Windows Phone 8, Windows RT sau Windows 8 vor trebuit să folosească denumirea „Windows 8 style UI” în locul vechii denumiri Metro. Microsoft şi-a înştiinţat şi dezvoltatorii software să evite să mai folosească „Metro” în denumirea sau descrierea produselor, sugerându-le un anost „New User Interface”.

Conform companiei, o denumire finală pentru interfaţa şi principiile de design folosite în mod curent urmează să fie stabilită în curând. Microsoft nu a dezvăluit dacă această decizie a fost luată preventiv pentru a evita un conflict de marcă, dar aceasta pare a fi cea mai plauzibilă cauză.

Metro UI în Windows Phone 7

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News