Windows 8 va folosi Ribbon UI, chiar dacă utilizatorii nu doresc asta

07.09.2011
Windows 8 va folosi Ribbon UI, chiar dacă utilizatorii nu doresc asta

O bună parte dintre cei care au încercat noua interfaţă Windows Explorer, pregătită de Microsoft pentru sistemul de operare Windows 8, s-au arătat nemulţumiţi de designul prea încărcat cu icon-uri de diferite dimensiuni şi sistemul de ribbon-uri în care sunt organizate.

Windows 8

Am putea crede că după reactiile negative primite de la utilizatorii suitelor Microsoft Office 2007 şi 2010, echipa de design va lăsa în cutia cu vechituri sistemul Ribbon UI. Oficialii companiei au ales în schimb să nu ia in considerare criticile venite din partea viitorilor utilizatori de Windows 8, justificând decizia integrării sistemului Ribbon UI în interfaţa Windows Explorer prin nevoia unui mecanism simplificat şi mai eficient pentru afişarea elementelor pe ecran, care să fie utilizat de toate aplicaţiile companiei.

În opinia Microsoft, orice schimbare adusă interfeţei Windows este de natură să genereze şi unele nemulţumiri pentru o mică parte dintre utilizatori, însă oficialii companiei sunt încrezători că schimbările aduse vor fi în cele din urmă acceptate de majoritatea utilizatorilor.

Din păcate realitatea a dovedit că sistemul Ribbon UI, deşi creat pentru utilizatori începători, rămâne şi acum o sursă constantă de frustrări pentru utilizatorii Office 2007 şi Office 2010, mulţi dintre ei preferând să revină la interfaţa clasică cu meniuri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News