Editare foto cu viteza luminii: Adobe Photoshop CS4 ajutat de GPU

26.05.2008
Editare foto cu viteza luminii: Adobe Photoshop CS4 ajutat de GPU

Adobe Photshop CS4 Unul dintre cele mai populare soft-uri de prelucrare foto este binecunoscutul Adobe Photoshop. În cei 18 ani de existenţă, componenta principală de care a depins buna funcţionare a programului a fost procesorul. În ziua de azi, imaginile de rezoluţie gigantică pun la grea încercare chiar şi procesoarele cu două sau patru nuclee. Editarea foto va intra însă într-o nouă etapă a evoluţiei, odată cu lansarea versiunii Adobe Photoshop CS4 ce se va folosi de procesorul grafic (GPU), alături de suportul multi-core.

Adobe Photoshop CS4 va fi lansat oficial pe 1 octombrie 2008, dar compania nVidia a făcut deja o demonstraţie de funcţionalitate a programului. Rezultatele au fost mai mult decât spectaculoase. Închipuie-ţi că o imagine de 442 Megapixeli ce ocupă 2 GB s-a prelucrat în acelaşi timp cu o fotografie la 5 MP editată pe o platformă Intel Skulltrail cu opt nuclee. Nu doar viteza va fi impresionantă în Photoshop CS4 ci şi importul modelelor 3D cu randare directă.

Aşadar, persoanele care lucrează mult cu Photoshop şi mai ales la un nivel avansat, au de ce să se bucure. Photoshop CS4 pe scurt: prelucrare extrem de rapidă (pe un sistem corespunzător), noi opţiuni şi implementare de funcţii automate ce ne vor uşura munca.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News