Facebook Messenger poate acum face comenzi pentru curse Uber

17.12.2015

Facebook consideră Messenger o platformă separată de reţeaua sa de socializare, adăugând funcţii din ce în ce mai interesante în aplicaţia pentru mobil a serviciului de mesagerie. Uber a anunţat un parteneriat cu Facebook pentru a putea realiza comenzi direct din conversaţii prin simpla atingere a unei adrese. Cursa poate fi de asemenea urmărită de persoana ambii interlocutori fără a fi nevoiţi să părăsească Facebook Messenger.

Totul este posibil prin integrarea Uber API în aplicaţia Messenger. Deşi funcţia a fost deja lansată în Statele Unite, nu toţi utilizatori au încă acces la ea. Lansarea se face în valuri, iar cei pentru care se activează primesc o nouă pictogramă în bara de deasupra tastaturii în aplicaţie. Aceasta descrie o maşină şi oferă posibilitatea de a face o comandă folosind coordonatele GPS. În cazul în care această pictogramă nu apare automat, funcţionalitatea poate fi găsită în meniul „more” sub numele „transportation”. Prima cursă comandată prin intermediul Messenger este gratuită în limita a 20 de dolari, iar cei care nu au deja cont Uber pot face unul direct din aplicaţia Facebook.

Din păcate, doar americanii pot beneficia de această funcţie în acest moment. Utilizatorii Facebook Messenger şi Uber din alte regiuni vor trebui să aştepte până când funcţia va fi activată la nivel global. Dacă într-adevăr acest parteneriat va fi de lungă durată, ne putem aştepta să putem face comenzi Uber prin Messenger chiar şi în România într-un viitor încă nedeterminat. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult