Facebook pentru iOS are din nou probleme: consumă prea multă baterie

16.10.2015
Facebook pentru iOS are din nou probleme: consumă prea multă baterie

Aplicaţia Facebook pentru mobile este una dintre cele mai populare din lume, care primeşte actualizări dese şi aduce noutăţi odată la câteva săptămâni. Ciclul rapid de dezvoltare împiedică testarea amănunţită, lucru care duce din când în când la descoperirea unor probleme majore abia după ce ajunge la utilizatori. Se pare că varianta pentru iOS a aplicaţiei Facebook a început să consume mai multă energie decât înainte, iar compania a anunţat că această problemă va fi adresată în următorul update.

După lansarea celei mai recente versiuni de Facebook pentru iPhone şi iPad, mulţi utilizatori s-au plâns de consum excesiv al bateriei. Aparent aplicaţia rămâne pornită în fundal, ţinând procesul activ chiar şi atunci când acesta ar trebui să intre într-un mod „low power”. Majoritatea aplicaţiilor pentru iOS nu rămân active după ce este apăsat butonul home, alertele fiind livrate cu ajutorul notificărilor de tip „Push”. Mai mulţi utilizatori raportează că noile componente video ar putea fi de vină, întrucât componenta audio rămâne activă după redarea unui clip chiar şi atunci când acesta este oprit. Această problemă este întâlnită mai des în special datorită faptului că mulţi dintre cei care folosesc Facebook pe mobil nu se obosesc să oprească redarea automată a clipurilor.

O rezolvare temporară până când va fi lansată o nouă versiune a aplicaţiei este dezactivarea redării automate a clipurilor, atât pe WiFi, cât şi pe 3G sau 4G şi oprirea funcţiei „Background App Refresh”. În teorie, utilizarea Facebook nu ar fi afectată în niciun fel după dezactivarea acestor opţiuni, însă este foarte posibil ca pornirea acesteia să dureze mai mult timp de fiecare dată. Evident, Facebook nu a recunoscut în mod oficial cauza acestei probleme. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult