Facebook primeşte un centru de notificări nou

27.10.2015

Aplicaţia Facebook va primi foarte curând un nou centru de notificări, care va încerca să ofere informaţii nu doar despre activitatea utilizatorilor şi a celor din lista lor de prieteni, ci şi despre diverse subiecte de interes. Accesul la această componentă modernizată a reţelei de socializare a început deja să fie oferit utilizatorilor de iOS şi Android, lansarea fiind făcută în valuri pentru a nu suprasolicita serverele.

Pe lângă notificările obişnuite, Facebook va adăuga opţiunea de a personaliza acest spaţiu. Vor putea fi adăugate informaţii despre vreme, despre restaurantele din zonă, evenimente la care doreşti să te duci, sau evenimente populare din vecinătate, cât şi informaţii despre cele mai populare filme de la cinematograf şi ştiri locale importante. Practic, reţeaua de socializare devine un loc din care să extragi cele mai importante informaţii, într-un fel similar cu soluţii precum Cortana sau Google Now. Asemeni serviciului Google, poţi adăuga sau elimina elemente din centrul de notificări folosind diverse carduri personalizate.

Nu este clar dacă vom primi funcţionalitate similară şi în browser, aceasta fiind confirmată şi demonstrată doar pe platformele mobile. Aplicaţia nu va necesita un update din Google Play Store sau AppStore, ci va fi activată direct pe serverele Facebook pentru fiecare utilizator în parte. Această mişcare, alături de Facebook Instant Articles şi iniţiative precum Facebook Signal, confirmă planurile companiei de a încerca să devină principala sursă din care utilizatorii consumă ştiri, indiferent de domeniu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult