Google ar putea transforma telefonul mobil în cheie universală pentru website-urile pe care le frecventăm

Google a achiziţionat SlickLogin, o companie israeliană specializată în tehnologii care permit autentificarea audio pe website-uri folosind unde sonore aproape inaudibile, cofirmând identitatea utilizatorului chiar şi în absenţa unei parole.

Google a achiziţionat SlickLogin

Setul de tehnologii achiziţionat de Google ar putea oferi o alternativă mai comodă pentru sistemul clasic de autentificare cu parolă, sau spori securitatea acestuia dacă este aplicat ca metodă de autentificare în doi paşi. Practic, website-urile cu sistem de autentificare SlickLogin redau un sunet unic prin difuzorul PC-ului, ce este captat folosind microfonul telefonului mobil. O aplicaţie pentru smartphone analizează secvenţa audio şi trimite un răspuns criptat serverului aflat la distanţă pentru confirmarea identităţii.

SlickLogin - transformă telefonul mobil în cheie unică de autentificare

Pentru mai multă siguranţă, secvenţa audio generată de website este diferită la fiecare sesiune de autentificare şi cu durată de valabilitate limitată în timp.

SlickLogin - tonul audio generat este unic şi poate fi folosit o singură dată

Fără nevoia pentru hardware dedicat şi uşor de implementat în aplicaţiile actuale, sistemul de autentificare propus de SlickLogin promite să fie chiar mai sigur decât alternativele pe bază de PIN şi dispozitiv de autentificare specializat, cum sunt cele folosite de obicei pentru tranzacţii online.