Google Chrome – curând şi în versiune Metro pentru Windows 8

13.03.2012
Google Chrome - curând şi în versiune Metro pentru Windows 8

Scindarea interfeţei Windows 8 într-o componentă desktop cu aspect de Windows 7 şi moderna temă Metro, creată cu gândul la tablete şi ecrane touch, a împărţit aplicaţiile Windows în două categorii distincte: Metro şi non-Metro.

În timp ce putem utiliza fără probleme ambele categorii de aplicaţii, cele native pentru interfaţa Metro sunt fără îndoială noua modă printre utilizatorii Windows 8 şi chiar o necesitate pentru aceia dintre ei care folosesc ecrane touch. Din păcate asta înseamnă că pentru a ne putea bucura pe deplin de ambele tipuri de interfaţe aven nevoie de versiuni compatibile ale aplicaţiilor, ce trebuiesc susţinute de dezvoltatorii software.

Google Chrome - în curând şi în versiune Metro pentru Windows 8

Nedorind să fie depăşit de concurenţă tocmai la acest capitol, Google a anunţat că lucrează la o versiune Google Chrome special adaptată pentru interfaţa stilizată din Windows 8, ce va funcţiona în paralel cu versiunea desktop obişnuită, la rândui mai bine optimizată pentru interacţiunea cu ecrane touch.

Lăsând la o parte entuziasmul şi viteza de reacţie de care dă dovadă Google, nu putem să nu ne întrebăm ce utilitate practică ar putea avea pentru utilizator folosirea în paralel a două versiuni diferite ale aceleiaşi aplicaţii, fiecare ocupând resurse de procesare, spaţiu pe harddisk şi în memoria RAM. La toate acestea se adaugă problemele de acomodare cu aspectul şi modul de funcţionare diferit a celor două interfeţe, diferenţe ce sunt de natură să creeze confuzie printre utilizatorii nevoiţi să comute dintr-o versiune a aplicaţiei în alta.

Între timp, Google doreşte să ne asigure că va oferi o experienţă lină şi rapidă pe ambele platforme, păstrând totodată siguranţa pe primul loc.

Nu este clar care din cele două versiuni Google Chrome optimizate pentru Windows 8 va fi gata prima, însă cu siguranţă ambele vor fi disponibile în preajma lansării oficiale a noului sistem de operare Microsoft.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News