Google Chrome extinde suportul AR cu opţiuni pentru citirea şi programarea tag-urilor NFC

17.02.2020
Google Chrome extinde suportul AR cu opţiuni  pentru citirea şi programarea tag-urilor NFC

Google continuă să îmbunătăţească suportul AR din browserul Chrome, adăugând un noi elemente API care asistă susţinerea prezentărilor bazate pe Realitate Augmentată.

Spre exemplu, un nou API numit Web NFC permite citirea şi programarea cu telefonul mobil a tag-urilor NFC, determinând ce informaţii suplimentare să fie afişate în modul AR la apropierea de obiectul identificat cu tag-ul respectiv.

De asemenea, Chrome 81 actualizează şi API-ul WebXR Device adăugând suport pentru realitate augmentată. Un alt element de noutate este WebXR Hit Test,  un API care permite dezvoltatorilor să creeze experienţe imersive pentru utilizatori, plasând obiecte virtuale în lumea reală cu ajutorul camerei telefonului.

Pe lista îmbunătăţirilor din versiunea Chrome 81 mai intră şi suport pentru urmărirea poziţiei în sesiunile de redare media, permiţând afişarea butoanelor media şi bara de derulare direct în interfaţa browserului web.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult