Google Chrome va primi o funcţie apreciată la browserul Edge, portată cu ajutorul Microsoft

28.01.2020
Google Chrome va primi o funcţie apreciată la browserul Edge, portată cu ajutorul Microsoft

Prietenia dintre Microsoft şi Google continuă să crească, browserul Chrome primind încă o îmbunătăţire din partea Microsoft.

Săptămâna trecută aflam că Microsoft a găsit o modalitate pentru reducerea consumului de energie indus de folosirea browserului Chrome, optimizarea permiţând folosirea mai eficientă a bateriei pe sistemele laptop echipate cu Windows 10. La momentul respectiv, iniţiativa părea uşor de înţeles din perspectiva folosirii motorului Chromium pentru browserul Edge, Microsoft urmând să beneficieze de optimizările aplicate pe cale indirectă.

Însă de data aceasta, adaptarea şi introducerea în browserul Chrome a uneia dintre funcţiile care păreau să reprezinte un atu în favoarea Microsoft Edge pare să indice o colaborare mai strânsă, care sfidează aparenta concurenţă între cele două browsere web.

În mod tradiţional, Microsoft s-a luptat să impună propriul browser Internet Explorer şi apoi înlocuitorul Edge în faţa mult mai popularului Chrome, riscând până şi sancţiuni din partea autorităţilor europene. Nu este clar ce anume a determinat schimbarea de atitudine, însă deschiderea reflectată şi în schimburile de mesaje purtate între inginerii Microsoft şi angajaţii Google responsabili de proiectul Chromium face deja valuri în subredditul Windows Insiders.

Cerută politicos de Leonard Grey, unul dintre inginerii Google, funcţionalitatea prin care utilizatorii Edge pot muta grupuri de tab-uri într-o fereastră separată folosind o singură comandă va fi portată la browserul Chrome, inginerul Microsoft Leonard Grey confirmând că va da curs acestei solicitări.

Opţiunea „Move tab to another window” din browserul Edge face chiar mai mult decât să mute tab-urile într-o nouă fereastră, utilizatorii putând selecta drept destinaţie una dintre ferestrele Edge deja deschise în fundal. Spre exemplu, utilizatorii Chrome obişnuiţi să ţină multe tab-uri deschise vor putea folosi noua funcţie pentru a le organiza în grupuri mai uşor de gestionat, găzduite în ferestre care pot fi minimizate în taskbar-ul Windows.

Rămâne de văzut dacă Google va onora mai departe această colaborare, oferit la schimb o funcţie sau tehnologie din browserul Chrome, spre beneficiul utilizatorilor Microsoft Edge.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult