Google transformă telefonul Android în translator universal

Google a lansat în urmă cu un an aplicaţia Translate pentru dispozitive Android, capabilă să permită traducerea textului din peste 50 de limbi diferite, textul rezultat putând fi apoi rostit cu ajutorul funcţiei text-to-speech a telefonului.

Cea mai nouă versiune a acestei aplicaţii vine cu o serie de îmbunătăţiri la nivel de interfaţă, dar include şi o facilitate complet nouă, prezentă deocamdată doar în versiune aplha de dezvoltare.

Conversation Mode este nimic altceva decât un translator universal, care îţi permite să comunici cu persoane străine fără să le cunoşti limba de origine.

În acest mod de lucru, aplicaţia foloseşte o funcţie de recunoaştere vocală pentru interceptarea conversaţiei, pe care o traduce în timp real şi o rosteşte apoi în limba nativă a interlocutorului.

Sistemul funcţionează în mod bidirecţional, pentru ambii participanţi la conversaţie, comutând automat către limbajul de traducere potrivit, în funcţie de limba în care au fost rostite cuvintele.

Google Translate suportă momentan 53 limbi pentru introducerea de text şi 15 limbi în modul de recunoaştere vocală.

La capitolul limitări, funcţia Conversation Mode este sensibilă la zgomote ambiante, diferenţe de accent şi pronunţie. Pentru rezultate optime conversaţiile trebuie rostite cursiv şi nu foarte repede, pentru a nu suprasolicita aplicaţia de conversie.

Fiind deocamdată în stadiu de dezvoltare, aplicaţia Google Translate cu suport Conversation Mode va fi disponibilă publicului larg abia în câteva luni, însă putem încerca până atunci cea mai nouă versiune aplha.