HTC All New One va primi actualizări software direct din Google Play

25.03.2014
HTC All New One va primi actualizări software direct din Google Play

Probabil că orice utilizator al sistemului de operare Android detestă întârzierile cu care producătorii lansează actualizările care sunt menite să îmbunătăţească sau să repare diversele problemele software. Cu doar câteva ore înainte de lansarea terminalului All New One, HTC ne face o surpriză plăcută şi ne dă de veste că o bună parte din actualizările software pentru acest model vor sosi direct din Google Play.

Ideea de a lansa actualizări pentru anumite componente software particulare prin intermediul Google Play nu este chiar nouă. Atât Sony cât şi Motorola folosesc de ceva vreme această cale de distribuţie pentru aplicaţiile native Media Remote, Social Feed şi Photo Viewer, respectiv Voice Command, Camera sau Gallery. Judecând după aplicaţiile pe care le-a lansat deja în Google Play, HTC intenţionează să meargă însă mai departe şi să distribuie prin intermediul Google Play o serie de actualizări consistente pentru interfaţa Blinkfeed şi pentru alte servicii importante.

În această dimineaţă, HTC a publicat în Google Play trei aplicaţii noi: HTC BlinkFeed, HTC SenseTV şi HTC Service Pack. Primele două dintre acestea nu mai au nevoie de nici o descriere, acestea fiind versiunile actualizare ale interfeţei proprietare şi a hibridului telecomandă/ghid TV care au debutat odată cu Sense 5.0. Cel de-al treilea produs are o descriere ambiguă care nu ne spune prea multe, însă aceasta ne lasă să înţelegem că este vorba despre o platformă pentru actualizarea altor componente software.

Prin publicarea unor aplicaţii de sistem importante în Google Play, HTC a ales o cale de distribuţie care i-ar permite să corecteze problemele software descoperite în cadrul aplicaţiilor sale particularizate fără a mai fi obligată să treacă prin îndelungatul proces al compilării, certificării şi distribuţiei unei actualizări de sistem complete. De acest mod de lucru ar putea profita şi dezvoltatorii săi care se ocupă de actualizarea codului Android şi a mediului Sense, reducând astfel eternele întârzieri cu care terminalele mobile ajung din urmă codul oficial Google.

În acest moment, cele trei noi aplicaţii nu sunt compatibile nici măcar cu terminalul HTC One, deci nu ştim mai multe despre acestea. Cum lansarea noului telefon HTC All New One va avea loc peste câteva ore, probabil că vom afla cu această ocazie şi detalii mai bogate despre această modalitate de actualizare software.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News