În pragul WWDC 2013, noi zvonuri despre iOS 7

27.05.2013
În pragul WWDC 2013, noi zvonuri despre iOS 7

Conferinţa anuală Worldwide Developer Conference (WWDC) 2013 va începe pe data de 10 iunie, şi odată cu apropierea evenimentului în cadrul căreia Apple va prezenta viitoarea versiune cu numărul 7 a sistemului său de operare iOS, ies la iveală tot mai multe zvonuri despre actualizarea importantă cu care vom lua contact atunci.

După ce Scott Forstall a părăsit funcţia de conducător al întregii divizii software, atribuţiile de conducere a departamentului de design software au fost preluate de către Jonathan Ive, care condusese până atunci doar departamentul de design hardware. Conform surselor interne, una dintre primele decizii luate de Ive a fost trecerea de la arhicunoscutul design iOS, susţinut de către Forstall şi Steve Jobs, la un design simplificat mai modern.

Conform 9to5mac, prezentarea de pe 10 iunie va scoate la iveală un iOS cu un aspect nou, care a renunţat la designul caracteristic în favoarea uniformităţii coloristice şi de design. Conform surselor interne citate, iOS 7 va oferi un design plat, care va folosi predominat culorile alb şi negru, şi va abandona texturile colorate, elementele cromate şi umbrele.

Modificările vor afecta atât interfaţa sistemului de operare cât şi pe cea a aplicaţiilor preinstalate. Pe lângă simplificările de interfaţă, care vor afecta de pildă textura galbenă a aplicaţiei Notes, fundalul verde din Game Center sau textura de lemn din Newsstand, acestea vor primi animaţii noi, un caz menţionat fiind cel al aplicaţiei pentru vreme. Un alt element particular va fi utilizarea unei culori predominante pentru fiecare aplicaţie în parte, ceea ce ar permite identificarea vizuală rapidă

iOS 7 ar putea aduce integrare nativă cu serviciile Vimeo şi Flickr, care se vor adăugă curentelor Twitter şi Facebook, iar Notification Center şi Lock Screen vor primi un design şi funcţii noi.

Este aproape sigur că Apple va prezenta noua versiune a platformei iOS 7 în cadrul WWDC 2013, însă data lansării este încă incertă. Conform unor zvonuri de acum câteva luni, dezvoltarea iOS 7 se află deja în întârziere, necesitând chiar relocarea unor dezvoltatori software OS X în cadrul departamentului iOS.  În mod tradiţional, fiecare actualizare majoră a sistemului de operare iOS a avut loc odată cu lansarea unui telefon mobil nou, iPhone 5S fiind aşteptat undeva în cursul acestei veri sau începutul toamnei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News