Instagram a ajuns pe Windows Phone, dar este încă un produs Beta incomplet

21.11.2013
Instagram a ajuns pe Windows Phone, dar este încă un produs Beta incomplet

Serviciul de partajare foto/video şi socializare Instagram a fost lansat acum trei ani, şi puţini ar fi crezut la acea dată că acesta va deveni unul dintre cele mai populare produse software pentru terminalele mobile. După o foarte lungă aşteptare, aplicaţia a ajuns şi pe platforma Windows Phone 8, însă este momentan doar un produs Beta incomplet.

Instagram a debutat în octombrie 2010 pe platforma iOS şi a devenit treptat un serviciu atât de popular în rândul tinerilor, încât prezenţa sau absenţa acestui produs pe o platformă software mobilă era un criteriu important în alegerea unui telefon mobil iar Facebook a plătit un miliard de dolari pentru a ajunge în posesia comunităţii create în jurul lui.

Instagram s-a lăsat mult aşteptat pe platforma Android, unde a ajuns  abia în aprilie 2012, şi după încă un an şi jumătate a poposit şi pe telefoanele Windows Phone 8. Din păcate pentru cei care folosesc acest serviciu, dezinstalarea aplicaţiei alternative 6tag nu este o idee bună pentru că nou lansatul produs este încă într-un stadiu Beta incomplet.

Spre deosebire de produsele iOS şi Android care permit aplicarea de filtre şi partajarea rapidă a unei imagini, de altfel unul dintre atuurile acestui serviciu, noul Instagram pentru Windows Phone nu oferă decât o cale ocolitoare de captură care necesită trecerea prin galeria media şi aplicaţia foto dedicată. În plus, Instagram pentru Windows Phone nu oferă încă opţiunea de captură video a secvenţelor de cel mult 15 secunde, deci şi instalarea noului client Vine ar fi o idee bună.

Dincolo de modul de captură şchiop şi incomplet, Instagram pentru Windows Phone oferă restul facilităţilor cunoscute, cum ar fi partajarea automată pe Facebook sau Twitter, hashtag-uri şi restul opţiunilor de socializare şi management al contului. În condiţiile în care Windows Phone încă suferă din cauza unui ecosistem mai sărac în aplicaţii decât cele oferite de iOS sau Android, este regretabil că Microsoft nu a reuşit să lanseze de la bun început un produs complet şi a ratat fructificarea unui moment important pentru platforma sa pentru telefoane mobile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News