iOS 12 este cel mai popular sistem de operare mobil de la Apple de până acum

29.11.2018
iOS 12 este cel mai popular sistem de operare mobil de la Apple de până acum

Faptul că Apple oferă suport software excelent pentru dispozitivele sale nu este o noutate, telefoane lansate în urmă cu 5 ani precum iPhone 5S fiind actualizate la cea mai nouă versiune de iOS odată cu toate celelalte modele noi. Se pare că această strategie funcţionează, iar clienţii sunt destul de mulţumiţi de noile update-uri, majoritatea utilizatorilor activi de iPhone-uri fiind deja pe iOS 12, cel mai nou sistem de operare mobil de la Apple.

Apple a anunţat luna trecută că 50% dintre utilizatori au trecut deja pe iOS 12, însă acum un studiu independent realizat de Mixpanel spune că nu mai puţin de 75% au făcut pasul de la lansarea sistemului de operare din luna septembrie. Restul de 25% sunt împărţiţi între iOS 11, versiunea lansată anul trecut şi versiunile mai vechi, care sunt puse la grămadă. Pe iOS 11 încă găsim aproximativ 19,5% dintre utilizatori, în timp ce toate dispozitivele care încă sunt folosite şi rulează versiuni de la iOS 10 şi mai vechi reprezintă doar 5,5% din total.

Se pare că acesta este cel mai bine primit iOS de până acum, versiunile precedente, care la rândul lor au fost extrem de populare, reuşind să atingă această performanţă mult mai târziu. Cel mai mult se apropie iOS 10, care a atins abia în luna ianuarie 2017 o rată de adopţie de 76% între utilizatorii de iPhone-uri şi iPad-uri, în timp ce iOS 11, software cunoscut pentru problemele pe care le-a avut la lansare, era anul trecut la sfârşit de noiembrie pe doar 59% dintre dispozitive.

În comparaţie, Android 9.0 Pie nici măcar nu a apărut în topul versiunilor de Android de pe site-ul oficial al sistemului de operare, fiind necesară o prezenţă pe 0,1% pentru a fi luat în considerare. Raportul pentru luna noiembrie, care este aşteptat în zilele următoare, ar trebui să fie primul în care vom vedea cel mai nou Android, probabil pe ultimul loc, în spatele unor versiuni foarte vechi precum Android Gingerbread şi Android Jelly Bean. Totuşi, dezvoltatorii de hardware par să adopte Android 9.0 mult mai repede decât în anii precedenţi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult