iOS 8 se lansează săptămâna viitoare

10.09.2014
iOS 8 se lansează săptămâna viitoare
Apple a anunţat aseară în cadrul evenimentului de anunţ dedicat noilor telefoane iPhone 6 şi data de lansare pentru noua versiune a sistemului de operare pentru dispozitive mobile: iOS 8. Deşi acesta nu va fi foarte diferit de iOS 7 în termeni vizuali, există destule noutăţi care să justifice tranziţia.
 
Actualizarea va fi publicată în mod oficial pe 17 septembrie, moment în care toţi utilizatorii de dispozitive mai noi de iOS o vor putea descărca. iOS 8 va rula pe toate telefoanele iPhone de la 4S şi până în prezent (4S, 5, 5C şi 5S), toate tabletele de la iPad 2 şi până în prezent (2, 3, 4, Air, Mini şi Mini Retina), cât şi pe iPod Touch de generaţia a cincea.
 
 
Printre noutăţile pe care le va aduce iOS 8 se regăsesc noile widget-uri din aria de notificări, posibilitatea de a stoca fişiere pe iCloud Drive, acces la noul serviciu HealthKit, cât şi suport pentru câteva funcţii mai bine ascunse. De exemplu, aplicaţiile vor putea comunica între ele, ceva ce era imposibil până în prezent pe dispozitive Apple, iar cei nemulţumiţi de tastatura implicită din iOS o vor putea schimba cu orice altă tastatură din AppStore.
 
Dezvoltatorii de aplicaţii 3D vor primi acces la API-ul Metal, care oferă performanţă ridicată, înlăturând nevoia de OpenGL, iar cei care doresc să scrie cod mai eficient pentru iOS, pot face asta în noul limbaj de programare Swift.
 
Toţi utilizatorii de iPhone vor putea intra în posesia noului update săptămâna viitoare, cu două zile înainte de debutul noilor dispozitive iPhone 6 şi iPhone 6 Plus pe piaţa din Statele Unite. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult