Lollipop e cel mai popular Android. Marshmallow nu a intrat încă nici în top 3

13.07.2016
Lollipop e cel mai popular Android. Marshmallow nu a intrat încă nici în top 3

Deşi nu mai este mult până la lansarea noii versiuni Android 7.0 Nougat, se pare că Marshmallow încă mai are cale lungă de mers până când va ajunge din urmă versiunile mai vechi ale sistemului de operare mobil de la Google. Noul clasament pentru luna iunie descrie o piaţă dominată de dispozitive cu Android Lollipop, însă în continuare nu putem scăpa de versiunile mult mai vechi precum KitKat sau JellyBean.

Lollipop conduce detaşat clasamentul dispozitivelor disponibile pe piaţă cu 35,1% din total. Acest lucru înseamnă că unul din trei dispozitive sunt echipate cu versiunea de Android lansată în urmă cu doi ani. Pe locul doi avem Android 4.4 KitKat, cu 30.1% din piaţă, urmat de Jelly Bean cu 17.8 procente pe locul trei. Android Marshmallow, cea mai recentă variantă disponibilă în mod oficial este poziţionată astfel pe locul patru cu 13,3%, aceasta înregistrând cea mai mare creştere de până acum, adăugând 3,2 procente faţă de luna mai.

Pe ultimele locuri avem versiuni vechi şi chiar „antice” de Android precum 2.3 Gingerbread, cu 1,9%, Ice Cream Sandwich cu 1,7% şi în cele din urmă, bătrânul Froyo, care rămâne constant cu 0,1% de foarte multe luni.

Clasamentul nu va rămâne aşa pentru multă vreme. În această toamnă este aşteptată lansarea noului Android Nougat, care probabil că îşi va face loc în acest top în lunile care urmează. Probabil că versiunile foarte vechi de Android vor dispărea în timp, iar Lollipop şi KitKat vor începe să scadă, în timp ce noul Nougat şi Marshmallow vor creşte treptat.

Citeşte şi Android N are acum un nume oficial: Nougat

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult