Microsoft a lansat Office 2016 for Mac în versiunea de test Preview

Microsoft a lansat Office 2016 for Mac în versiunea de test Preview

Microsoft a funcţionat cu toate motoarele turate în ultimele douăsprezece luni: compania a lansat produse software sau hardware noi şi atractive, a îmbunătăţit şi ieftinit oferta de servicii online, a cumpărat produse interesate şi, ocazional, a atras utilizatorii cu reduceri de preţuri sau gratuităţi. Dacă utilizatorii iOS au fost primii care au beneficiat de versiunea optimizată pentru ecrane tactile a suitei Office, cei care folosesc pachetul Microsoft şi pe OS X au părut de-a dreptul abandonaţi până ieri seară, când compania a anunţat într-un final Office 2016 Preview pentru sistemele Apple.

Deşi şi sistemele OS X au acces la abonamentele Office 365, compania nu a mai actualizat suita sa Microsoft Office for Mac de foarte multă vreme, iar utilizatorii sistemelor desktop sau laptopurilor Apple au fost nevoiţi să folosească antica versiune 2011. Ieri seară însă, Microsoft a anunţat lansarea versiunii 2016 Preview a suitei Microsoft Office for Mac, pachetul software urmând să fie finalizat şi lansat cândva în cursul acestei veri.

Deoarece aplicaţiile OneNote şi Outlook au fost deja actualizate în decursul ultimelor luni, ultima fiind de altfel tot un Preview, noutăţile absolute sunt componentele de categorie grea Word, Excel şi PowerPoint.

Aplicaţiile din cadrul suitei Office 2016 for Mac au primit o interfaţă nouă actualizată. Aceasta foloseşte acum o bară de instrumente Ribbon care seamănă cu cea implementată în versiunile disponibile pe celelalte platforme software, este optimizată pentru ecranele Retina cu densitate ridicată, oferă un mod de lucru Full Screen şi foloseşte mai multe elemente grafice sau animaţii specifice sistemului de operare OS X.

Aplicaţiile au fost actualizate pentru a folosi mediul software Cocoa în locul anticului Carbon şi beneficiază de arhitectura virtualizată a sistemului de operare Apple, însă în acest moment sunt compatibile doar cu OS X 10.10 (Yosemite).

La fel ca în cazul tuturor celorlalte produse Microsoft lansate în decursul ultimilor ani, Office 2016 for Mac oferă opţiuni îmbunătăţite de colaborare şi integrare online. Astfel, suita se integrează nativ cu serviciul de stocare OneDrive si cu serverele SharePoint, permite editarea multi-utilizator în timp real indiferent de platforma software folosită şi oferă un mod mult mai bun de vizualizare şi management a comentariilor. În mod evident, Microsoft a implementat şi opţiuni noi în cadrul fiecărei aplicaţii: Word oferă un mod mai bun de creare a stilurilor şi aranjare a paginării, Excel a preluat multe din funcţiile noi apărute odată cu Office 2013 iar PowerPoint a fost îmbunătăţit cu animaţii noi, transparenţe şi un mod de prezentare mai bun.

Suita Office 2016 for Mac Preview are o dimensiune de 2,5 GB şi poate fi descărcată de pe site-ul companiei, aceasta putând fi folosită în paralel cu actuala versiune stabilă oficială Office 2011 for Mac.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News