Microsoft Arrow, un nou launcher pentru Android inspirat de iOS 9

29.10.2015

Parte dintr-o noua strategie a companiei de a lansa mai multe produse cross-platform, Arrow este o aplicaţie ce permite personalizarea interfeţei Android pentru a reflecta mai îndeaproape modul în care foloseşti telefonul mobil.

Surprins în versiune Beta de testare încă din această vară, launcher-ul Microsoft Arrow este acum disponibil oficial, putând fi descărcat gratuit din magazinul Google Play.

Completând pachetul de aplicaţii ce include deja asistentul Cortana, Bing, Outlook, clientul One Drive şi suita de aplicaţii Office, Microsoft Arrow este propus ca o alternativă la interfaţa standard pentru Android, cu mai multe opţiuni pentru personalizare, acces rapid la aplicaţiile des folosite şi setări, opţiuni pentru mesagerie şi notiţe rapide.

Ca şi design, noul launcher aduce puţin cu interfaţa iOS 9, însă fără a fi o copie flagrantă după aceasta. Astfel, în ecranul Recent găsim o interpretare proprie a funcţiei de căutare Spotlight dezvoltată de Apple, oferind sugestii pentru aplicaţiile şi contactele des folosite, respectiv ultimele poze şi documente accesate. Astfel, nu mai trebuie să căutăm de fiecare dată aplicaţia dorită în lista principală, sau fişierele accesate din memoria telefonului, câştigând timp pentru alte activităţi. În plus, Arrow organizează lista de aplicaţii pe baza tiparului de utilizare, aplicaţiile des accesate apărând mereu la începutul listei.

Dock-ul pentru aplicaţii redat pe un fundal transparent în partea de jos a ecranului principal poate fi extins cu o alunecare în sus. Alături de aplicaţiile favorite, tot aici mai găsim şi un panou cu funcţii des accesate – airplane mode, Wi-Fi, Bluetooth, lanternă, etc.

O altă funcţie interesantă îţi permite să accesezi rapid contactele din agendă, trimiterea unui email sau iniţierea unui apel fiind posibilă cu o simplă comandă swipe aplicată pe interfaţa touch. Tot la fel procedăm şi când dorim să creăm notiţe rapide sau remindere.

Complet personalizabil, launcher-ul Arrows permite reorganizarea paginilor din ecranul principal, a widget-urilor şi aplicarea de teme opţionale pentru interfaţă. Deocamdată, singura integrare cu ecosistemul de servicii Microsoft este funcţia pentru descoperirea de imagini wallpaper cu ajutorul motorului Bing, în rest utilizatorii având libertate totală. Totuşi, nu este exclus ca pe măsură ce launcher-ul Arrow va creşte în popularitate să vedem integrate şi alte servicii Microsoft.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult