Microsoft Office 2016 ar putea debuta în septembrie

25.08.2015
Microsoft Office 2016 ar putea debuta în septembrie

Microsoft Office este deja un pachet software aproape perfectă, însă asta nu împiedică lansarea de noi versiuni odată la câţiva ani. Conform zvonurilor, nu va trebui să aşteptăm foarte mult până la debutul versiunii 2016 pentru Windows. Microsoft a lansat deja o variantă echivalentă pentru Mac OS X, iOS şi Android, care vine cu o interfaţă nouă mai colorată, cât şi o variantă pentru dispozitivele Windows 10 cu touch, iar în luna septembrie vom primi şi versiunea desktop completă.

Se pare că Microsoft deja testează o variantă aproape finală a lui Office 2016, ceea ce ar sugera că lansarea care pare să fie stabilită pentru data de 22 septembrie nu ar fi tocmai ieşită din comun. Noutăţile nu sunt majore, fiind îmbunătăţite doar câteva aspecte ale aplicaţiilor incluse precum Outlook, Word şi Excel. Outlook primeşte o funcţie de căutare mai eficientă, iar Word şi Excel vor putea insera imagini mai uşor în documente, însă cea mai importantă adiţie este posibilitatea de a realiza documente la care să contribuie mulţi autori în timp real, asemeni aplicaţiilor Office pentru web.

Compania plănuieşte să lanseze în septembrie doar două versiuni ale suitei software Office, cu licenţe Home şi Professional. Chiar dacă toate aplicaţiile vor primi noile interfeţe colorate, cei care preferă aspectul mai simplu de până acum vor putea opta pentru o temă mai întunecată. Momentan Microsoft nu a anunţat nimic în mod oficial legat de lansarea Office 2016, însă dacă data este într-adevăr atât de aproape, cu siguranţă vom afla noutăţi în săptămânile care urmează.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult