Microsoft Office 365 for Android – disponibil în magazinul Google Play

31.07.2013
Microsoft Office 365 for Android - disponibil în magazinul Google Play

Microsoft îşi extinde pachetul de aplicaţii Office 365 şi către platforma Android, oferind suport pentru editarea documentelor Microsoft Office de pe orice smartphone echipat cu versiunea Android 4.0, sau mai nou. Anunţată la scurt timp după lansarea pachetului Office for iPhone, noua ofertă este valabilă deocamdată doar pentru posesorii de telefoane cu Android.

Microsoft Office for Android - disponibil în magazinul Google Play

Deoarece compania nu pune la dispoziţie şi o variantă gratuită a pachetului Office, utilizatorii trebuie să se autentifice cu un abonament plătit pentru serviciul Office 365, în lipsa căruia nu vor putea viziona sau edita documente folosind suita Microsoft Office Mobile for Office 365.

La fel ca şi varianta pentru iPhone, Office for Android dispune de un tab din care putem redeschide documentele accesate recent, respectiv opţiuni pentru crearea documentelor Word şi Excel. Suplimentar, interfaţa aplicaţiilor Word, Excel şi PowerPoint a fost optimizată pentru afişarea corectă pe ecranul telefonului mobil.

Din păcate Microsoft nu pare să aibă în plan aducerea pachetului Office for Android şi pe ecranul tabletelor. În schimb, compania recomandă posesorilor de tablete să folosească colecţia Office Web Apps, accesibilă din browser-ul Web.

La fel ca şi soluţiile Office for Windows Phone şi Phone, aplicaţiile incluse cu pachetul Office for Android oferă doar funcţii de bază pentru editarea documentelor, utile pentru corecturi aplicate câmpurilor de text, ajustarea formatării şi comentarii.

Păstrate folosind serviciul SkyDrive de stocare online, documentele pot fi trimise rapid ca ataşamente la mesaje email şi distribuite între dispozitive folosind interfaţa aplicaţiei pentru Android.

Pachetul Office for Android este disponibil începând de astăzi în magazinul Google Play, iniţial doar pentru utilizatori de pe teritoriul Statelor Unite, iar în curând şi alte regiuni ale lumii, tradus în 33 limbi de circulaţie internaţională.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult