Microsoft testează noi funcţii pentru Windows 10 în programul Insiders

26.02.2016
Microsoft testează noi funcţii pentru Windows 10 în programul Insiders

Windows 10 nu este un sistem de operare obişnuit. Microsoft l-a lansat mai degrabă ca o platformă în continuă evoluţie, acesta fiind probabil ultimul sistem de operare desktop pe care compania îl va lansa. Cei care fac parte din programul „Insiders” pot testa noile funcţii ale sistemului de operare înainte ca acestea să fie lansate pentru publicul larg, iar noul build 14271 al ediţiei de test aduce câteva schimbări importante.

Anumite setări pe care le găseam în mod normal în alte meniuri au fost mutate în aplicaţia Settings, unde probabil că vor fi poziţionate în timp toţi parametri care pot fi modificaţi. În categoria System a fost introdus un nou tab numit „Taskbar” acesta oferă acces la setările „Lock taskbar”, „Auto-hide taskbar” sau „Use small taskbar buttons”, setări care se găseau în trecut în meniul taskbar properties. Totodată, taskbar-ul poate fi acum personalizat pentru fiecare ecran în parte, în cazul în care aveţi conectate mai multe display-uri la PC.

Meniul pentru conturi din „Settings” a primit de asemenea câteva modificări. Au fost separate în două tab-uri setările pentru informaţii personale şi cele pentru contul de e-mail. „Your info” este locul în care poţi adăuga o imagine de profil şi poţi alege dacă vrei ca respectivul cont să fie local sau online, în timp ce „Email & app accounts” include o listă cu adresele personale de e-mail, contul pentru calendar şi contacte, cât şi profilele pentru utilizarea în modurile „acasă”, „la lucru” sau „la şcoală”.

Desktop-ul a rămas în mare parte neschimbat, însă au fost corectate câteva probleme vizuale. Taskbar-ul nu mai dispare şi apare fără să fie apelat în modul fullscreen al aplicaţiilor universale, centrul de notificări oferă acum suport pentru click dreapta pe itemii afişaţi, iar butoanele de control media pentru aplicaţiile care oferă suport sunt acum afişate corect şi pe display-uri cu rezoluţii înalte.

Cei care doresc să testeze noua versiune de Windows 10 build 14271 o pot face prin programul Insiders, însă trebuie să ia în calcul faptul că este vorba despre o versiune beta. Microsoft atenţionează utilizatorii că există câteva probleme legate de compatibilitatea acestei versiuni cu antivirusul Kaspersky, iar Microsoft Edge şi funcţia de hibernare încă nu funcţionează corespunzător. În general aceste modificări ajung în versiune „finală” ca actualizare obişnuită la câteva săptămâni distanţă de lansarea pentru Insiders.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult