Microsoft transformă panoul Windows Search în interfaţă pentru motorul de căutare Bing

Microsoft transformă panoul Windows Search în interfaţă pentru motorul de căutare Bing

Planul Microsoft de a convinge utilizatorii Windows să folosească serviciul de asistenţă Cortana pentru activităţile uzuale desfăşurate în faţa PC-ului s-a dovedit un eşec, compania fiind deja în plin proces de reajustare a produselor sale, fără Cortana în rolul principal.

Aparent, locul Cortana este luat de Bing Search, motorul de căutare Microsoft primind integrare cu Windows Search Bar, devenind accesibil direct din Taskbar-ul Windows 10.

Într-o abordare mult mai impersonală decât cea oferită de Cortana, Bing Search va livra rezultate în stilul motoarelor de căutare tradiţionale, panoul afişat lână Start Menu funcţionând ca un mini web browser în care rezultatele apar pe măsură ce tastezi, cu posibilitatea comutării în web browserul preferat.

Astfel, bara de căutare Windows nu mai este doar pentru a căuta fişiere, termenii de căutare folosiţi returnând simultan rezultate de pe propriul PC şi de pe internet. De exemplu, poţi căuta ştiri pe un anumit subiect sau accesaţi direct site-ul care te interesează introducând adresa în Search Bar.

Deşi la prima vedere ar putea părea ceva inovator, în realitate ce oferă Microsoft nu este cu nimic diferit de ce oferă Google direct din browserul Chrome. Singura diferenţă este că, deţinând platforma Windows, Microsoft poate duce integrarea mai departe incluzând şi căutarea locală de fişiere.

Rămâne de văzut ce vor avea de spus autorităţile antitrust europene despre noul mod de integra serviciile Bing Search direct în interfaţa Windows 10, fără nevoia de a porni măcar browserul web. Funcţionalitatea oferită include până şi serviciile Bing Visual Search, pentru căutarea de imagini pe internet, Microsoft sperând că abordarea foarte comodă să convingă cât mai mulţi utilizatori Windows să aleagă funcţionalitatea Windows Search asistată de Bing în locul motoarelor de căutare rivale.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult