Mozilla face echipă cu dezvoltatorii reţelei TOR pentru îmbunătăţirea securităţii Firefox

Autor: Aurelian Mihai 12.11.2014
Mozilla face echipă cu dezvoltatorii reţelei TOR pentru îmbunătăţirea securităţii Firefox

Tor Project şi Mozilla formează de acum o echipă, lucrând pentru a oferi utilizatorilor Firefox mai multe opţiuni pentru protejarea intimităţii în timpul sesiunilor de navigare web.

Parteneriatul susţinut cu sprijinul grupului Center of Democracy & Technology specializat în protecţia drepturilor civile în mediul online are drept scop o mai bună implementare a suportului pentru reţeaua Tor în browser-ul Firefox. Având în vedere că web browser-ul oficial pentru reţeaua Tor a fost creat folosind tehnologiile puse la dispoziţie de Mozilla, realizarea acestui plan nu ar trebui să pună prea mari probleme.

Mozilla îmbunătăţeşte compatibilitatea web browser-ului Firefox cu reţeaua Tor

În prezent există o limită strictă privind numărul maxim de conexiuni în reţeaua Tor ce pot fi active simultan. Mozilla va contribui la ameliorarea acestei probleme punând la dispoziţie noi relee de mare capacitate pentru intermedierea conexiunilor între utilizatorii reţelei Tor. La final, reţeaua va putea intermedia semnificativ mai multe conexiuni simultan, oferind o experienţă de navigare mai rapidă pentru un număr crescut de utilizatori.

Totuşi, având în vedere principiul pe care se bazează funcţionarea reţelei Tor, anonimizarea conexiunilor depinzând de folosirea unui număr cât mai mare de relee de mică capacitate răspândite în diverse regiuni ale lumii, trecerea la un sistem semi-cetralizat bazat pe relee de mare capacitate ar putea avea efecte nedorite, diminuând gradul de intimitate oferit. Administratorii Tor Project ne asigură că în prezent reţeaua este suficient de bine dezvoltată încât adăugarea acestor noduri de conectare să nu afecteze negativ diversitatea reţelei .

Tags: