Nokia HERE Maps primeşte update de conţinut

Nokia HERE Maps primeşte update de conţinut

Nokia HERE Maps a primit un nou update, care adaugă suport pentru câteva noi ţări, actualizează hărţile deja existente şi adaugă de asemenea funcţionalitate nouă. Întrucât versiunea deja disponibilă era aproape neschimbată încă de la varianta beta scăpată pe internet în toamna lui 2014. Noul HERE Maps include şi îmbunătăţiri la nivel vizual, oferind o mai bună afişare a elementelor pe hartă. Cea mai bună parte este faptul că update-ul este complet gratuit.

Utilizatorii de Android şi Windows Phone care folosesc HERE Maps vor primi astfel suport pentru hărţi în Cipru, Mayotte şi Zimbabwe. Aceste regiuni nu erau incluse în versiunile anterioare de hărţi de la Nokia. De asemenea, hărţile pentru Comoros, Djibouti, Eritrea, Fiji, Gmabia, Liberia, Madagascar, Sierra leone şi Somalia au fost mult îmbunătăţite, oferind o mai bună localizare pe drumurile principale şi informaţii în plus precum o mai bună identificare a teritoriilor locuite.

Modul în care sunt afişate apele pe HERE Maps a fost îmbunătăţit, lacurile şi râurile fiind acum mult mai uşor de recunscut. Câteva regiuni noi au primit şi suport pentru crearea de rute cu ajutorul transportului în comun. Este vorba despre Kaohsiung, Taipei, Curitiba, Rio de Janeiro, Sao Paulo şi Singapore. Utilizatorii pot acum să stabilească trasee folosind liniile de metrou, tramvai şi tren disponibile.

Spre diferenţă de actualizările altor aplicaţii prin intermediul Google Play Store, Nokia a ales să recurgă la un proces diferit. Aplicaţia va trimite utilziatorilor o notificare, care va porni apoi procesul de descărcare a datelor noi. De asemenea, nu toţi utilizatorii primesc noul Nokia HERE Maps simultan. Probabil că aplicaţia în sine nu primeşte atât de multe modificări, noutăţile fiind mai degrabă legate de hărţi. Deşi a fost anunţată şi o variantă pentru iOS a noii versiuni de HERE Maps cu o lansare programată înainte de finalul lui 2014, Nokia nu a mai oferit detalii despre aceasta în ultima vreme.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult