Noua aplicaţie Facebook pentru dispozitive mobile poate „asculta” prin microfon sunetele ambiante

Noua aplicaţie Facebook pentru dispozitive mobile poate

O funcţie nou adăugată aplicaţiei Facebook pentru dispozitive mobile stârneşte furia utilizatorilor de pretutindeni. Îngrijoraţi că ar putea fi spionaţi în orice moment prin microfonul telefonului mobil sau tabletei, unii dintre aceştia au pus la cale şi o petiţie prin care cer îndepărtarea funcţiei considerată oricum inutilă.

Introdusă ca şi ajutor pentru comunicarea stării de spirit, noua funcţie permite aplicaţiei Facebook pentru iOS şi Android să activeze microfonul dispozitivului pentru a asculta sunetele din jur. Facebook identifică astfel muzica redată în încăpere, afişând numele melodiei ca mesaj de status vizibil prietenilor din reţeaua de socializare.

Noua aplicaţie Facebook pentru dispozitive mobile poate

Previzibil, facilitatea introdusă ca funcţie opţională ce poate fi activată din meniul aplicaţiei nemulţumeşte un număr mare de utilizatori, sceptici faţă de buna credinţă a companiei americane şi promisiunea acesteia de a o folosi în mod responsabil.

Între timp, motivat mai mult de interese financiare şi publicitate negativă decât de grija pentru intimitatea utilizatorilor, Microsoft a anunţat că va înceta să ofere accesoriul Kinect ca dotare obligatorie la cumpărarea consolelor Xbox One. În mod similar, accesoriul Microsoft Kinect a fost aspru criticat pentru modul său de funcţionare always-on, având repertoriul de microfoane şi camera video cu senzor infraroşu permanent activate. Din păcate decizia luată de Microsoft nu pare să-i fi îngrijorat prea mult administratorii Facebook, care aleg să nu ţină cont de temerile exprimate până acum de utilizatori.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult