Opera Mini a devenit aplicaţie nativă pentru telefoanele Nokia

Opera Mini a devenit aplicaţie nativă pentru telefoanele Nokia

Opera Mini este un browser recunoscut şi apreciat de un număr foarte mare de utilizatori pentru funcţiile oferite şi simplitatea utilizării. Până acum, posesorii de telefoane Nokia erau nevoiţi să se mulţumească cu un Opera Mini construit pe Java. De acum în acolo, lucrurile se schimbă, Opera Mini devenind aplicaţie nativă pentru Symbian.

Denumirea de aplicaţie nativă se referă la un program dezvoltat special pentru un anumit sistem de operare, în acest caz Symbian-ul celor de la Nokia. Java este o platformă generală, care permite unui program să ruleze pe orice telefon dar aplicaţiile pe Java sunt lipsite de avantajele optimizării pentru un anumit sistem.

Opera Mini 5.1

Aşadar, utilizatorii telefoanelor Nokia cu sistem de operare Symbian vor observa o serie întreagă de avantaje care derivă tocmai din faptul că Opera Mini este acum o aplicaţie nativă. În primul rând, este vorba de încărcarea mult mai rapidă a programului, comparat cu versiunile anterioare bazate pe Java. În al doilea rând, cu această ocazie a crescut semnificativ numărul terminalelor suportate.

Opera Mini Opera Mini 5.1 va încărca mai rapid site-urile. Acest spor de viteză va fi cel mai bine vizibil pe terminalele mai vechi. De asemenea, utilizatorii vor avea acum posibilitatea alegerii punctului de acces la Internet, nu vor mai fi direcţionaţi automat către conexiunea implicită setată în sistemul de operare.

Pentru a descărca Opera Mini 5.1 pentru Symbian trebuie să intri de pe telefonul mobil pe m.opera.com şi să alegi versiunea corespunzătoare (a doua din listă).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News