Telefoanele cu Windows Phone 8 au mari probleme de funcţionare

22.11.2012
Telefoanele cu Windows Phone 8 au mari probleme de funcţionare

Tot mai mulţi posesori de telefoane HTC şi Nokia cu sistem Windows Phone 8 raportează probleme legate de stabilitatea noului OS, autonomia redusă a bateriei şi chiar defectarea prematură a telefoanelor abia achiziţionate.

HTC 8X

Informaţiile apărute pe forumul WPCentral, într-un thread ce numără deja peste 250 de mesaje, posesorii de telefoane HTC 8X se plâng că acestea repornesc în timpul utilizării la intervale de timp aleatorii. Aceleaşi probleme sunt semnalate şi pe forumul Microsoft pentru suport tehnic, firul de discuţii având deja 120 de răspunsuri în care utilizatorii confirmă instabilitatea celui mai nou OS Windows Phone şi acuză gigantul software că a grăbit lansarea pe piaţă, oferind un produs neterminat.

În afară de blocarea şi repornirea automată a sistemului WP8, utilizatorii par să aibă probleme şi cu performanţele microfonului (HTC 8X), sensibilitatea fiind insuficientă pentru desfăşurarea în bune condiţii a convorbirilor. Acestora li se adaugă şi probleme legate de autonomia sub aşteptări a bateriei, raportate mai ales pentru telefoanele Nokia Lumia 920. Aparent, autonomia bateriei poate fi crescută considerabil prin dezactivarea funcţiei tap + send (NFC).

Nokia Lumia 920

În încercarea de a îmbunătăţi funcţionarea telefonului, unii utilizatori au recurs chiar la folosirea opţiunii Reset pentru readucerea OS-ului la setările de fabrică. Din păcate pentru unii posesori de telefoane Nokia Lumia 920 măsura a avut rezultate dezastruoase, telefonul rămânând blocat la ecranul de iniţializare cu logo-ul Nokia, refuzând orice alte comenzi.

Reprezentanţii Nokia şi HTC au luat la cunoştinţă de problemele semnalate şi promit că lucrează alături de Microsoft pentru investigarea acestora, dar nu au dat detalii privind disponibilitatea unui remediu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult