Noi imagini cu iPhone XI, noul telefon Apple cu sistem triple camera şi baterie mult mai mare

29.01.2019
Noi imagini cu iPhone XI, noul telefon Apple cu sistem triple camera şi baterie mult mai mare

Privirea este orientată acum către lansările iminente de la Samsung şi Huawei, care pregătesc noile lor smartphone-uri de top pentru primăvara lui 2019, însă deja începem să primim veşti despre următoarea generaţie de iPhone-uri care va fi lansată abia în toamnă. Se pare că anul acesta va fi unul important pentru Apple, compania pregătind un nou design şi noi capabilităţi, cât şi îmbunătăţiri semnificative la capitolul hardware, dacă zvonurile se dovedesc a fi bazate pe informaţii reale.

Un nou raport neoficial de pe contul de Twitter @CompareRaja.in, care a oferit în trecut informaţii despre diverse dispozitive nelansate sugerează că 2019 este anul în care Apple va schimba din nou design-ul telefoanelor sale, ceva ce nu se întâmplă foarte des. Cele mai mari diferenţe de design vor apărea pe spatele dispozitivului, unde Apple plănuieşte să integreze primul său sistem de camere cu trei senzori, unul dintre aceştia urmând a fi un senzor Time-of-Flight (TOF) capabil să detecteze distanţa între telefon şi subiect.

În consecinţă, sistemul de camere ar putea fi mutat din colţul din stânga-sus, unde a fost amplasat încă de la prima generaţie de iPhone, în partea din centru. Sistemul de camere ar putea fi orientat orizontal, cu doi senzori de-o parte şi de alta, iar cel pentru detectarea mişcării şi adâncimii în centru. Acesta ar putea fi de asemenea înconjurat de un blitz rotund, care ar putea oferi efectul de „ring flash” în fotografii.

Spatele dispozitivelor va fi în continuare realizat din sticlă, însă noile informaţii sugerează că vom avea parte de o nouă opţiune de culoare pe modelele „premium”. Astfel, iPhone XI ar putea fi livrat în patru culori: cele trei pe care le ştim deja de la iPhone XS şi XS Max, adică Silver, Space Gray şi Gold, cât şi noua versiune Blue, aleasă datorită popularităţii culorii albastre pentru modelul iPhone XR, lansat anul trecut.

La nivel de specificaţii, iPhone XI ar putea integra un nou chipset pe 7nm, mai puternic decât Apple A12 Bionic de anul trecut, un display OLED cu notch mai mic, datorită unui proces de fabricaţie îmbunătăţit al sistemului True Depth care facilitează funcţia de recunoaştere facială Face ID şi o baterie semnificativ mai mare, de 4.000 mAh în varianta „mică” a telefonului. iPhone XI ar putea fi livrat în continuare cu rezistenţă la apă cu certificare IP68, dar şi cu un nou port de încărcare şi transfer de date, cu mufă USB Type-C, acesta putând fi primul model de telefon Apple fără port proprietar.

Asemeni rapoartelor mai vechi, noile informaţii sugerează că Apple nu va lansa un iPhone cu 5G în 2019. În urma conflictului cu Qualcomm şi adopţiei scăzute a infrastructurii 5G la nivel mondial, Apple va folosi în continuare modem-uri 4G pe următoarea sa generaţie de smartphone-uri.

Desigur, aceste informaţii sunt doar zvonuri neconfirmate, însă anul trecut cam în aceeaşi perioadă începuseră să apară detalii despre iPhone XS, XS Max şi XR care s-au dovedit a fi din surse sigure, odată ce Apple a făcut anunţul oficial.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult