Un nou record Apple: iOS 13 a fost deja instalat de 1 din 5 utilizatori de iPhone în numai 7 zile

27.09.2019
Un nou record Apple: iOS 13 a fost deja instalat de 1 din 5 utilizatori de iPhone în numai 7 zile

iOS 13 este pe piaţă de mai puţin de opt zile, însă utilizatorii de iOS se pare că au ales să facă update într-un ritm ceva mai accelerat decât în trecut. Conform unui studiu realizat de Mixpanel, adopţia iOS 13 pe dispozitivele care sunt în utilizare în acest moment a depăşit chiar şi adopţia iOS 12, care a fost cel mai rapid instalat în momentul lansării. Acum că şi iPad OS a fost instalat, dar şi versiunea 13.1, care rezolvă câteva dintre problemele versiunii iniţiale de iOS 13, este aşteptată o creştere şi mai mare a numărului de instalări.

Conform Mixpanel, în primele 7 zile de la lansarea iOS 13, 20,94% dintre utilizatorii sistemului de operare mobil de la Apple au instalat actualizările iOS 13 şi/sau iOS 13.1. Această valoare este puţin mai mare decât în cazul iOS 12 de anul trecut, care a fost instalat de 19,14% dintre utilizatori în aceeaşi perioadă. Valorile înregistrate de Mixpanel sunt colectate prin metode proprii, fără acces la statistici oficiale din partea Apple. În general, Apple oferă primele statistici la două luni după lansarea unui sistem de operare nou.

Cele mai recente date oficiale, care au o vechime de câteva luni, puneau adopţia iOS 12 la 88% în rândul utilizatorilor activi de iPhone şi iPad, o valoare impresionantă, având în vedere că toate aceste instalări au avut loc în ultimele 12 luni. Mixpanel spune că iOS 12 se regăsea înainte de lansarea iOS 13 pe 93% dintre dispozitive, celelalte variante mai vechi având o cotă de piaţă de 4-5%.

La momentul lansării iOS 12 a fost adoptat rapid datorită îmbunătăţirilor de performanţă pe care le aducea, accelerând în utilizare în special dispozitive mai vechi precum iPhone 5S şi iPhone 6. Aceste modele au fost însă scoase de pe lista de compatibilitate cu iOS 13. Noul sistem de operare vine însă cu modificări noi de interfaţă, posibilitatea de autentificare cu Apple ID în locul Facebook şi Google, dark mode, noul serviciu de gaming Apple Arcade şi multe alte funcţii în special pentru Siri.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult