Versiunea pe 64 de biţi a browser-ului Google Chrome a ajuns în stadiul Beta

Versiunea pe 64 de biţi a browser-ului Google Chrome a ajuns în stadiul Beta

La începutul lunii iunie, Google a anunţat că va lansa într-un final prima versiune pe 64 de biţi a popularului său browser Chrome. Cei care nu au vrut să se lupte cu problemele codului Alpha de la acea vreme au acum şansa de a testa un produs ceva mai stabil, versiunea pe 64 de biţi a browser-ului Chrome ajungând acum în stadiul Beta.

Google afirmă că versiunea pe 64 de biţi a browser-ului Chrome va oferi îmbunătăţiri de performanţă care pot urca până la 25 de procente, în special atunci când vine vorba de afişarea conţinutului media sau conţinutului grafic complex. Versiunile Windows pe 64 de biţi vor oferi şi o securitate mai bună, putând folosi rutine avansate de protecţie precum High Entropy ASLR, şi promit în plus şi o stabilitate mai bună.

Deoarece este vorba de o schimbare importantă de arhitectură, utilizatorii Chrome se pot aştepta la un număr ceva mai mare de probleme decât în cazul tradiţionalelor versiune Beta pe 32 de biţi. Google afirmă însă că a rezolvat o bună parte din probleme versiunilor din canalele de dezvoltare Dev şi Canary, iar ritmul rapid de dezvoltare ne face să credem că nu ne mai despart prea multe săptămâni de lansarea versiunii finale.

Producătorii de browsere au afirmat multă vreme că versiunile pe 64 de biţi nu sunt prea utile deoarece multe din plug-in-urile disponibile folosesc încă exclusiv cod pe 32 de biţi şi nu pot fi utilizate. Încetul cu început, importanţa plug-in-urilor începe să pălească în faţa standardelor precum HTML5 sau WebGL, iar trecerea la o arhitectură modernă pe 64 de biţi pare mai puţin dureroasă decât acum câţiva ani.

Versiunea Beta pe 64 de biţi a browser-ului Chrome poate fi descărcată de pe pagina oficială a producătorului.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News