VMware WSX – Remote Desktop prin browser-ul web

20.03.2012
VMware WSX - Remote Desktop prin browser-ul web

De acum putem accesa PC-ul desktop de acasă sau la serviciu prin interfaţa unui banal browser web, folosind un alt PC conectat la internet sau chiar interfaţa touch a unei tablete.

VMware WSX

VMware WSX intermediază conexiunea cu PC-ul ţintă folosind un web server dedicat, bazat pe tehnologiile HTML 5. Astfel este eliminată nevoia pentru instalarea de plugin-uri sau aplicaţii software specializate, conexiunea fiind posibilă prin orice web browser compatibil HTML 5: Mozilla Firefox, Google Chrome sau Apple Safari.

VMware WSX - Remote Desktop de pe tableta iPad

Cât despre tablete, lista dispozitivelor suportate cuprinde deocamdată doar gama tabletelor iPad, unde WMware lucrează de zor la optimizarea suportului pentru noul iPad, prevăzut cu ecran Retina Display de înaltă rezoluţie. Din păcate suportul pentru platforma Android se lasă încă aşteptat, sperăm că nu pentru foarte mult timp.

VMware WSX - filme YouTube prin Remote Desktop

În forma curentă, aflată încă în stadiu experimental, VMware WSX poate reda conţinut video la rezoluţie 720p cu pierderi minime de calitate, iar interfaţa Windows nu pune probleme.

Momentan, WSX este disponibil pentru testare doar în versiune pentru platforma Linux, oferit la pachet cu suita WMware Workstation Tech Preview, însă kit-ul de instalare pentru PC-uri Windows nu va întârzia prea mult.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult