WhatsApp opreşte suportul pentru mai multe versiuni de sisteme de operare mobile până la sfârşitul acestui an

28.02.2016
WhatsApp opreşte suportul pentru mai multe versiuni de sisteme de operare mobile până la sfârşitul acestui an

WhatsApp a anunţat că nu va mai oferi suport pentru mai multe versiuni de sisteme de operare mobile până la sfârşitul acestui an. Este vorba de BlackBerry (inclusiv BlackBerry 10), Nokia S40, Nokia Symbian S60, Android 2.1/2.2 şi Windows Phone 7.1.

Anunţul a fost făcut în ziua în care aplicaţia de mesagerie instantă deţinută de Facebook a împlinit 7 ani şi la scurt timp după ce a depăşit pragul de un miliard de utilizatori activi în fiecare lună.

Peisajul s-a schimbat semnificativ în cei şapte ani de la lansarea WhatsApp. În 2009, aproximativ 70% dintre smartphone-urile vândute rulau sisteme de operare dezvoltate de BlackBerry şi Nokia. Totodată, cele mai populare trei platforme ale momentului (Android, iOS şi Windows Phone), care reprezintă 99,5% din piaţă, aveau la vremea respectivă o cotă însumată de doar 25%.

„Ne uităm la cei şapte ani care urmează şi ne concentrăm eforturile pe platformele mobile pe care majoritatea oamenilor le folosesc”, a transmis compania. 

Anunţul făcut de WhatsApp îi va afecta în special pe utilizatorii din statele aflate în curs de dezvoltare, unde vechile versiuni ale sistemelor de operare mobile au încă o cotă de piaţă destul de mare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult