Windows 10 este pe cale să primească un facelift, noi versiuni ale icon-urilor de sistem intrând deja în etapa de testare

20.02.2020
Windows 10 este pe cale să primească un facelift, noi versiuni ale icon-urilor de sistem intrând deja în etapa de testare

Utilizatorii Windows 10 înrolaţi în programul de testare Windows Insiders sunt pe cale să primească versiuni complet noi ale icon-urilor Windows cu care ne-am obişnuit, ce vor apărea atât în meniul Start şi bara de activităţi, cât şi pe desktop-ul Windows 10.

Având în vedere longevitatea de care se bucură Windows 10, măsura împrospătării interfeţei prin introducerea unui nou set de icon-uri de sistem este probabil binevenită, sistemul de operare riscând altfel să pară tot mai demodat în comparaţie cu platformele software competitoare.

Potrivit informaţiilor apărute pe site-ul de tehnologie Aggiornamenti Lumia, utilizatorii Windows 10 care au subscris la versiunea Fast Ring a programului de testarea Windows Insiders vor primi noul set de icon-uri Windows 10 în următoarele zile, modificările atingând inclusiv aplicaţiile Mail, Calendar, Alarm, Clock, Calculator, Movies and TV, Voice Recorder şi Groove Music.

Noul stil vizual va fi păstrat şi la aplicarea actualizărilor următoare pentru aplicaţiile respective, fapt e confirmă planurile de a instala în cele din urmă permanent noul stil de interfaţă Windows.

Comparat cu designul actual, noile pictograme pentru Windows 10 şi aplicaţiile aferente folosesc o paletă de culori ceva mai stridentă, păstrând totodată aspectul curat şi îngrijit promovat de stilul Fluent Design, folosit de ceva vreme cu alte produse Microsoft.

Primele indicii despre introducerea unui nou set de pictograme mai colorate pentru Windows 10 au apărut încă din luna septembrie 2019, timpul scurs între timp indicând că proiectul se află deja la un stadiu avansat, încât nu va dura prea mult până ce şi restul utilizatorilor Windows 10 vor putea savura noul stil grafic îmbunătăţit.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult