Windows 10 October Update, problematic şi pentru utilizatorii de produse Apple

19.11.2018
Windows 10 October Update, problematic şi pentru utilizatorii de produse Apple

Retrasă şi amânată până în luna noiembrie după ce o parte dintre utilizatori s-au ales cu fişiere şterse accidental, actualizarea Windows 10 October Update tot a rămas cu bug-uri nerezolvate, cauzând de această dată probleme utilizatorilor de produse Apple.

Instalarea pachetului Windows 10 October Update ar putea să nu fie o idee prea bună dacă foloseşti PC-ul pentru a sincroniza albume de melodii folosind serviciul iCloud.

Distribuit prin serviciul Windows Update, pachetul Windows 10 build 1809 încă nu se instalează pe orice PC, Microsoft filtrând automat sistemele cu probleme de compatibilitate. Un exemplu des întâlnit sunt sistemele care folosesc plăci video din seriile Radeon HD 2000 şi HD 4000, lăsate de AMD fără acces la drivere actualizate.

Chiar şi cu cea mai recentă versiune iCloud for Windows (v7.7.0.276), funcţionalitatea Shared Albums devine nefuncţională după instalarea October Update. La detectarea clientului iCloud deja instalat pe PC, programul de instalare Windows opreşte actualizarea sistemului de operare, afişând un mesaj care avertizează despre problema descoperită.

Fără a da un termen precis, Apple şi Microsoft confirmă pregătirea unui remediu care va fi inclus cu următoarea versiune iCloud for Windows.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult