Yahoo Messenger - Top 5 alternative la Yahoo Messenger

Spre deosebire de alte regiuni ale lumii, precum Asia sau America de Nord, unde aplicaţiile celor de la Microsoft sau AOL sunt pe primele locuri, în Europa şi în special în România, Yahoo Messenger este de departe cel mai popular client de IM (Instant Messaging sau mesagerie instantă).

Clienţii de IM ai marilor producători, precum Yahoo şi Microsoft, sunt legaţi de propria reţea. Yahoo Messenger, de exemplu se conectează la reţeaua Yahoo. Până nu de mult, cei de la Yahoo încercau să blocheze accesul altor clienţi la reţeaua lor. De vreo doi ani însă, Yahoo şi Microsoft au căzut de acord să permită interoperabilitatea clienţilor şi reţelelor proprii. Aşa se face că aplicaţiile Yahoo Messenger şi Windows Live Messenger al celor de la Microsoft se pot conecta reciproc la reţelele Yahoo respectiv Microsoft.

aboneaza-te la newsletter-ul si RSS-ul go4it.ro

Dacă prietenii tăi folosesc Yahoo Messenger, tu nu eşti obligat să foloseşti acelaşi program pentru a comunica cu ei. Poţi intra în contact cu ei prin intermediul oricărui program care se conectează la reţeaua Yahoo. Aşa că dacă te-ai săturat, dintr-un motiv sau altul, de Yahoo Messenger, sau pur şi simplu vrei să încerci ceva nou, ai la dispoziţie numeroase alternative. Acestea sunt fie programe obişnuite, fie aplicaţii online. Acest articol va acoperi 5 dintre cele mai interesante alternative la Yahoo Messenger.

Windows Live Messenger

Fostul MSM Messenger, acum Windows Live Messenger este clientul (neintegrat în sistemul de operare) al celor de la Microsoft. Cum spuneam, Yahoo şi Microsoft s-au înfrăţit, aşa că îţi poţi adăuga prietenii din lista de Yahoo şi în Live Messenger.

Windows Live Messenger

Windows Live Messenger face parte din suita Windows Live, care include şi alte aplicaţii precum Live Writer (aplicaţie pentru blogger) sau Live Photo Gallery (manager de fotografii). Multe din funcţiile pe care le foloseşti în Yahoo Messenger, le vei regăsi, într-o formă sau alta, în Live Messenger. În plus, vei descoperi şi alte funcţii pe care Yahoo Messenger nu le are. Dacă îi trimiţi unui prieten un smiley, poza ta va reflecta automat starea de spirit inspirată de smiley-ul respectiv. De exemplu, dacă trimiţi un zâmbet, figura ta (dacă ţi-au pus o poză cu tine) va zâmbi în concordanţă.

Pe de altă parte, reclamele din Live Messenger sunt destul de deranjante. Nu doar lista de contacte este afectată de reclame, ci şi fereastra de conversaţie care include diverse link-uri destul de intruzive.

Trillian

Trillian este un client de IM foarte interesant şi este puţin probabil să nu fi auzit de el până acum. Este un client multi-platform. El nu are o reţea proprie, ci se conectează la alte reţele. Printre acestea şi cea de Yahoo.

Trillian

Trillian este disponibil în două versiuni, una gratis şi una contracost. Cea contracost are o serie de funcţii adiţionale, dar nu esenţiale. Varianta gratuită este mai mult decât suficient de bună. Trillian se conectează inclusiv la reţelele de tip IRC. Interfaţa acestuia poate fi modificată prin intermediul skin-urilor.

Pidgin

Iniţial se numea Gaim, dar din cauza unor dispute cu cei de la AOL, autorul a hotărât să-l redenumească Pidgin. Aplicaţia care avea în 2007 peste 3 milioane de utilizatori a fost iniţial gândită ca un client de IM pentru Linux. Acum merge inclusiv pe Windows şi se poate conecta la mai multe reţele, printre care Yahoo şi Google.

Pidgin

Funcţionalitatea lui Pidgin poate fi extinsă cu ajutorul plugin-urilor. Pe site-ul oficial se găseşte o listă bogată de plugin-uri care vizează diverse aspecte ale aplicaţiei.

Miranda

O alternativă la Yahoo Messenger este şi Miranda. Şi acesta este un client multiprotocol care se poate conecta, printre altele, la reţeaua Yahoo. Consumă puţine resurse şi este open source.

Miranda

Unul dintre avantajele sale este faptul că nu trebuie instalat. Din acest motiv, poate fi foarte uşor folosit de pe orice mediu de stocare portabil, cum ar fi un stick USB.

Meebo

Meebo este unul dintre cele mai populare servicii IM la ora actuală. Nu este un program, ci o aplicaţie online care se poate conecta, printre altele, la reţelele Yahoo, MSN, MySpace, AIM, Facebook şi Google.

Meebo

Se poate dovedi util în mai multe situaţii. Fie adminiul reţelei tale este suficient de paranoic pentru a bloca utilizarea lui Yahoo Messenger, fie ai intrat de pe un calculator pe care nu poţi să instalezi sau nu vrei să foloseşti programul celor de la Yahoo.

Evident, lista de alternative la Yahoo Messenger nu se termină aici. Însă acestea sunt unele dintre cele mai interesante programe respectiv servicii online la care poţi apela când te-ai hotărât să renunţi la Yahoo Messenger.