Zvon infirmat: HongMeng, OS-ul dezvoltat de Huawei alături de Tencent nu va fi o alternativă Android

22.07.2019
Zvon infirmat: HongMeng, OS-ul dezvoltat de Huawei alături de Tencent nu va fi o alternativă Android

Descoperit în detaliile unui brevet recent acordat gigantului Huawei, HongMeng a intrat în atenţia publicului ca fiind zvonita alternativă Android pe care Huawei şi alte companii asiatice ar urma să o folosească în locul platformei Android sau Windows, dacă escaladarea conflictului economic cu Statele Unite va determina tăierea accesului la serviciile Google.

Conform Global Times, noul sistem de operare nu este o creaţie 100% Huawei. Se pare că la dezvoltarea acestuia a colaborat şi Tencent, o altă companie gigant din China. Însă potrivit declaraţiilor oficiale făcute de Catherine Chen, vicepreşedinte senior al Huawei, HongMeng nu este proiectat pentru folosirea cu dispozitive smartphone. În schimb, acesta este un sistem de operare pentru uz industrial, puterea de la Beijing dorind probabil o alternativă sigură şi uşor de controlat la platformele software livrate de occident.

Deşi vicepreşedintele Huawei reconfirmă intenţiile de a folosi în continuare serviciile Google şi platforma Android pentru echiparea produselor smartphone, zvonurile privind dezvoltarea în secret a unei alternative la Android circulă de mult timp, părând greu de crezut ca Huawei să nu aibă nici un plan de rezervă. Dar atât timp cât administraţia Trump dă semne de îndulcire a relaţiilor cu China şi Huawei în mod special, sunt puţine motive pentru a scoate la înaintare artileria grea.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult