Aplicaţia prin care poţi urmări live nivelul de răspândire al coronavirusului din China

28.01.2020
Aplicaţia prin care poţi urmări live nivelul de răspândire al coronavirusului din China

Echipa de Ştiinţe şi Inginerie din cardul Universităţii de Cercetare Johns Hopkins din Statele Unite ale Americii a realizat o aplicaţie online care foloseşte date din toată lumea pentru a localiza pe hartă şi pentru a urmări evoluţia epidemiei de coronavirus la nivel mondial. Această aplicaţie poate fi accesată direct din browser şi monitorizează în timp (aproape) real cazurile confirmate, decesele şi numărul de persoane care au fost vindecate de coronavirus.

Aplicaţia  actualizează datele la fiecare reîmprospătare şi foloseşte informaţii din toată lumea pentru agregare. Aceste date sunt organizate în funcţie de ţară, regiune şi localitate, acestea fiind poziţionate automat pe o hartă interactivă care prezintă cu cercuri roşii de diferite dimensiuni cazurile confirmate de coronavirus. Fiecare caz în parte este contorizat la un total mondial, în timp ce în partea din dreapta există un clasament cu cele mai multe cazuri confirmate în funcţie de regiune.

La momentul redactării acestui text, din 4.474 de cazuri la nivel mondial, 2.714 au fost identificate în China numai în Hubei, în timp ce pe locul al doilea este Zhejiang cu 173 de cazuri. Tot harta interactivă dezvoltată de echipa Johns Hopkins ne dezvăluie şi locul unde au fost identificate cazuri de coronavirus. 4.409 cazuri sunt în China, 8 în Hong Kong, 8 în Tailanda, 6 în Macao, 5 în Australia, 5 în Singapore, 5 în Taiwan şi tot 5 în Statele Unite. În Japonia, Coreea de Sud şi Malaezia au fost identificate momentan doar 4 cazuri de coronavirus, în timp ce în Germana, Canada, Nepal şi Sri Lanka doar câte un singur caz.

Numărul total de decese cauzate de coronavirus în acest moment este de 107 la nivel mondial, în timp ce 63 de pacienţi au fost deja vindecaţi, conform informaţiilor disponibile. Puteţi accesa harta interactivă pentru a urmări evoluţia epidemiei coronavirus de pe site-ul dedicat. Întrucât acesta foloseşte foarte multe date pe care le comprimă pe o singură hartă, site-ul ar putea să funcţioneze mai greu decât un site obişnuit pentru hărţi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult