Compania SpaceX a lansat cu succes cea mai puternică rachetă din lume, Falcon Heavy. Astfel de vehicule ar putea duce oameni pe Marte în viitor

07.02.2018
Compania SpaceX a lansat cu succes cea mai puternică rachetă din lume, Falcon Heavy. Astfel de vehicule ar putea duce oameni pe Marte în viitor

Compania SpaceX a lansat, marţi seara, cea mai puternică rachetă din lume, Falcon Heavy, la bordul căreia s-a aflat automobilul directorului companiei Elon Musk, relatează Mediafax.

 

Racheta a fost lansată de la centrul spaţial Kennedy din Florida, la 22:45 (ora României). Falcon Heavy are o putere de tracţiune de 2.500 de tone, echivalentul a 18 avioane Boeing 747. Operaţiunea de lansare s-a desfăşurat fără probleme, iar dacă va reuşi să treacă de toate fazele programate, Falcon Heavy ar putea ajunge pe o orbită aflată la aceeaşi distanţă de Soare ca planeta Marte.

Conform companiei SpaceX, racheta Falcon Heavy are o înălţime de 70 de metri, a fost creată în cadrul planurilor pentru o viitoare misiune pe Marte şi este capabilă să ridice în aer o încărcătură de două ori mai mare decât a celei mai mari rachete operaţionale în prezent. Adică ar putea ridica circa 64 de tone, o greutate mai mare decât a unui avion 737 încărcat cu pasageri, personal, bagaje şi combustibil.

 

 

Propulsată de 27 de motoare, racheta Falcon Heavy este concepută să trimită sateliţi pe orbită, pe Lună sau chiar pe Marte.

Elon Musk a confirmat oficial că la bordul navei s-a aflat automobilul său Tesla, ce va fi amplasat pe orbita lui Marte, la 225 de milioane de de kilometri de Pământ. Racheta lansată marţi reprezintă un pas important pentru SpaceX, compania privată care a dezvoltat propulsoare reutilizabile pentru rachete astfel încât zborurile spaţiale să fie mai accesibile şi să faciliteze drumul primilor oameni către Marte.

 

În 2017, reprezentanţi ai companiei SpaceX au precizat că racheta Falcon Heavy este capabilă să trimită echipaj uman pe Marte.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult